I slutet av mars stod det klart att “Game of Thrones”-spinoffen “House of the Dragon” återvänder i juni. I samma veva presenterades två rivaliserande trailers – en för Team Green och en för Team Black, som strider för kung Aegon respektive drottning Rhaenyra. Nu kommer en helt ny officiell trailer inför den andra säsongen.

I början av maj stod det dessutom klart att danska skådespelerskan Amanda Collin är klar för den nya säsongen. Om hennes karaktär Lady Jeyne Arryn gick följande att läsa:

“Som en av de få kvinnliga härskarna i Westeros har den unga Lady Jeyne Arryn visat sig vara en skicklig och effektiv ledare; hon är vis, listig, orädd för att säga sin åsikt och väldigt beskyddande över det land hon älskar. Som ogift kvinna och efter att ha vunnit över sina motståndare (inte minst hennes kusin), förstår Lady Jeyne styret i en värld av män allt för väl.”

“House of the Dragon” är som bekant baserad på George R.R. Martins ”Eld & blod” och utspelar sig 200 år innan händelserna i “Game of Thrones” och berättar historien om huset Targaryen. 

Den andra säsongen i åtta delar har premiär måndag den 17 juni 2024 på nya Max, som lanseras den 21 maj. 

Foto: HBO Max