Serien slog tittarrekord i Sverige vid premiären.

Redan våren 2021 kom de första bilderna från HBO:s kommande dramaserie tillika “Game of Thrones”-prequel “House of the Dragon”. Serien, som ska berätta historien om Targaryen-dynastin 200 år innan händelserna i “GoT” och baseras på George R.R. Martins bok “Fire & Blood”.

I ledande roller ser vi Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel och Rhys Ifans. Inför premiären stod det även klart att svenska Nanna Blondell har en roll i serien, skriver Aftonbladet. Hon spelar spelar Laena Velaryon som dotter till Steve Toussaints rollfigur Lord Corlys Velaryon (se bilden ovan). Läs mer om karaktärerna och se trailer nedan. Nanna Blondell skriver på Instagram och postar en bild från premiären i London:

“I’m so thrilled to be a part of this. #houseofthedragon stay tune and enjoy. It’s epic🔥”

En dryg månad in på seriens första säsong så gör Nanna Blondell nu entré i serien, och postade då även inlägg i sociala medier med bilder från inspelningen. I en intervju med Moviezine berättar Nanna om hur hon fick rollen i serien:

– Det var en väldigt lång castingprocess som pågick i flera månader. Där man inte fick veta särkilt mycket om något. De var andra namn på karaktärerna och “dummie sides” som det kallas. Scener som bara är skrivna endast för castingprocessen. Jag provade för olika roller, det var ett stort pussel för dem att få ihop eftersom många av karaktärerna ska spelas i flera olika åldrar. Många selftapes senare fick jag sedan Laena-rollen.

Hon berättar även vidare om hur det är att spela in scener med en stor drake:

– När jag först fick reda på att Laena red den största draken som typ någonsin funnits i det universumet, så blev jag så peppad. Men i verkligheten är det ju en sadel man rider på i en studio med lövblåsare fastspända på. Inte alls så mäktigt. Men man hade gjort animerade versioner av scenerna som jag fick titta på och det hjälpte en hel del, för att få ett hum av hur det slutgiltiga resultatet skulle bli. Men det är som sagt en tennisboll man spelar mot. Så man får använda sin fantasi rejält för att komma in i det.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Nanna Blondell (@nannablondell)

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Nanna Blondell (@nannablondell)

I samband med premiären av serien i augusti, stod det då klart att det är HBO Nordic och HBO Max Nordics mest sedda seriepremiär någonsin.

– House of the Dragon är den överlägset största premiären i historien på HBO och HBO Max i Sverige – den slår alla tidigare rekord för en ny titel. Antalet tittare för det första avsnittet har överträffat alla förväntningar”, säger en talesperson för HBO Max.

“House of the Dragon” visas i Sverige på HBO Max.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Nanna Blondell (@nannablondell)

Paddy Considine som kung Viserys Targaryen: vald av Westeros lorder till att efterträda den gamla kungen Jaehaerys Targaryen vid det Stora Rådet i Harrenhal. Viserys är en varm, god och vänlig man som bara vill föra vidare sin farfars arv. Men goda män blir inte alltid med självklarhet stora kungar.

Matt Smith som prins Daemon Targaryen: yngre bror till kung Viserys och tronarvinge. En makalös krigare och drakryttare. Daemon har en drakes blod. Men det sägs att varje gång en Targaryen föds, singlar gudarna slant…

Olivia Cooke som Alicent Hightower: dotter till Otto Hightower, Kungens Hand, och den vackraste kvinnan i Westeros. Hon växte upp i The Red Keep, nära kungen och hans innersta krets och hon besitter både elegans och ett politiskt skarpt sinne.

Emma D’Arcy som prinsessan Rhaenyra Targaryen: kungens förstfödda, av rent valyriskt blod och en skicklig drakryttare. Många skulle säga att Rhaenyra föddes med allt… men hon föddes inte som man.

Steve Toussaint är Lord Corlys Velaryon: “The Sea Snake”. Lord av Huset Velaryon, en valyrisk blodslinje lika gammal som Huset Targaryen. Känd som ”The Sea Snake” är han den mest välkände äventyraren till havs i Westeros historia. Lord Corlys har skapat ett mäktigt hus som är rikare än Lannisters och har den största flottan i världen.

Eve Best som prinsessan Rhaenys Targaryen: drakryttare och gift med lord Corlys Velaryon. ”The Queen Who Never Was” ratades som arvinge vid Stora Rådet, eftersom riket favoriserade hennes kusin Viserys – eftersom han är man.

Fabien Frankel som Ser Criston Cole: av dorniskt ursprung och son till Lord Blackhavens förvaltare. Cole äger inga rikedomar eller titlar – allt han har är sin ära och övernaturliga talang med svärdet.

Sonoya Mizuno som Mysaria: som kom tomhänt till Westeros och har sålts fler gånger än hon kan minnas. Hon kunde ha tappat modet men blev i stället prins Daemon Targaryens mest betrodda allierade.

Rhys Ifans som Otto Hightower: Kungens Hand som troget och lojalt tjänar både sin kung och hans rike. Som Otto ser det är det största hotet mot riket kungens bror Daemon och hans position som tronarvinge.

65ba07add7a32f7b0a037f23