5f2d30fa05d9010e180815f2
Poker + dejting = sant


 

Två av de absolut största industrierna på nätet är pokerindustrin och dejtingindustrin som båda omsätter åtskilliga miljarder. Nu har webbportalen Poker Central tillsammans med mediebyrån Alkemy X bestämt sig för att kombinera poker och dejting i en ny realityserie “Chasing Hearts”.

 

 

Expertanalyser av dejterna

Det som skiljer “Chasing Hearts” från andra dejtingprogram är att tittarna via dolda kameror kommer att få ta del av allting som händer på dejterna in i minsta detalj.

Dessutom kommer alla dejter att analyseras av två experter, relations- och livsstilscoachen Hailey Bright samt pokercoachen Blake Eastman som bland annat grundat pokerskolan School of Cards i New York.

Analyserna kommer att ha samma form som analyserna i pokerprogram, det vill säga oerhört detaljerade men också med en stor dos humor. Enligt Poker Centrals direktör Joe Kakaty kombinerar “Chasing Hearts” oförutsägbara blinddejter med pokerliknande analyser, vilket i sin tur leder till en annorlunda twist jämfört med andra datingprogram.

Kombinationen dejting och poker kanske kan tyckas lite udda, men faktum är att poker och dejting på många sätt är ganska lika eftersom det i bägge fallen handlar en hel del om psykologi. Dessutom är ju målet i både dejting och poker att få den andra personen vid bordet på fall. I såväl poker som i dejting gäller det också att ha en bra strategi om man vill nå framgång.

 

Olika teman

Totalt har sex avsnitt av “Chasing Hearts” producerats, som sänds exlusivt på PokerGO, och det första avsnitten hade premiär 2 oktober.

Varje avsnitt är 6-8 minuter långt och har ofta ett pokerliknande tema, som till exempel timing, att bygga upp en stor pott samt hur pass djärv man ska våga vara. Saker som även är viktiga när det kommer till dejting.

I det första avsnittet får vi följa Brian och se hur pass väl han lyckas med at läsa av sin dejts kroppsspråk och på så sätt få till en andra dejt.

 

Många möjligheter

Både pokerindustrin och dejtingindustrin omsätter som sagt stora pengar årligen. Bara i USA omsätter dejtingmarknaden runt 2,5 miljarder dollar, vilket motsvarar drygt 21 miljarder svenska kronor. För den som lyckas kombinera dessa industrier på konsumentmarknaden finns det förstås stora pengar att tjäna.

Även i Sverige är som bekant dejting och framför allt då onlinedejting mycket populärt. Totalt beräknas de svenska dejtingsajterna tillsammans omsätta någonstans mellan 25o och 300 miljoner kronor. Statistiken visar också att runt en miljon svenskar använder sig av dejtingsajter och att mer än var fjärde relation börjar på nätet.

Frågan är nu om vi även i Sverige kommer att få se något liknande program som “Chasing Hearts”. Det är inte helt otroligt eftersom poker som bekant är väldigt populärt även i Sverige.

Dessutom skulle troligtvis ett sådant program locka en helt annan publik än den som ser “Bonde söker fru” eller “Tro, hopp och kärlek”, vilket så klart skulle vara attraktivt för TV-bolagen eftersom dessa då skulle nå helt nya målgrupper.

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL