De senaste åren har den ökande gängkriminaliteten i Sverige varit ett hett ämne, inte minst påtagligt för hiphopfans landet runt. TV4 Play och TV4 släpper nu en ny dokumentärserie som följer tre poliser när de jobbar för att bekämpa brott, skapa trygghet och rädda liv i några av Stockholms mest brottsutsatta områden. 

– Vi jobbar vid fronten, mot de gängkriminella. Så vitt jag vet har ingen följt oss så här nära förut, säger Michael, som är en av poliserna i programmet. 

Dokumentären kommer att heta “Poliserna i våldsvågen” och är en dokumentärserie i sex delar som skildrar polisens verklighet under en tid där Sverige skakas av explosioner och skjutningar. I de sex avsnitten får vi en inblick i hur det är att jobba som polis mitt under den våldsvåg som pågår i Sverige, skriver TV4 i ett pressmeddelande. 

– Det vi ser nu har eskalerat. Det sätter skräck i hela samhället, men vi kommer aldrig att ge upp. Vi är poliser, säger Rissa som är en av poliserna i programmet. 

I dokumentärserien får man följa poliserna Rissa och Michael, från Järvapolisen, och Rickard, från Huddingepolisen, under deras arbetsdag i några av Sveriges mest brottsutsatta områden. 

–  Det här är ett engagerande och högaktuellt ämne, där tittarna kommer närmare polisens arbete och får tillgång till miljöer de vanligtvis inte får ta del av, säger Karin Dofs, exekutiv producent på TV4.

Dokumentärserien “Poliserna i våldsvågen” har premiär på TV4 Play och TV4 den 19 februari 2024. Se trailer via tv4.se!

Foto: Daniel Riley/TV4