Den norska dramathriller-serien “Headhunters” premiärvisades nyligen i vårt grannland Norge, följt av ett fint mottagande från tittare och kritiker. Serien baseras löst på Jo Nesbøs roman “Huvudjägarna” och i en av rollerna ser vi svenske skådespelaren Martin Wallström.

“…utspelar sig före Jo Nesbøs roman Huvudjägarna och den tidigare filmatiseringen av romanen. I serien får tittarna följa Roger Brown, spelad av Axel Bøyum, en headhunter som ljuger och manipulerar sin väg till framgång både i arbetslivet och med kärleken. Men en lögn leder till en lögn och snart är han så insnärjd i sina historier att det blir en fara både för han själv och för människorna i hans närhet. Martin Wallström har rollen som stjärnrekryteraren Jon-Christian Wiklund. En översittare, mobbare och allmänt ganska otrevlig typ som snart hamnar på kollisionskurs med Roger Brown.”

I rollerna syns även, förutom Axel Bøyum och Martin Wallström, även Ingrid Gjæver, Mikkel Bratt Silset, Domenique Tipper, Ingeborg Raustøl, Ravdeep Singh Bajwa och Mads Ousdal.

– Vi är väldigt begeistrade över vår första norska originalserie. En dramathriller med absurda komiska inslag. Vi får följa huvudpersonen i Jo Nesbøs roman Headhunters, men ett antal år tidigare precis när han får sitt första jobb som headhunter. Teamet med Geir Hening i spetsen har verkligen lyckats göra en underhållande och spännande serie som jag är ganska säker på att den svenska publiken kommer att älska. Att Martin Wallström gör en smått elak och halvt psykopatisk kollega till Roger är en extra bonus, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More.

“Headhunters” får premiär på C More 10 oktober 2022 och består av sex avsnitt.