C More har nära inpå säsongsupptakten av den amerikanska fotbollsligan i USA, gjort klart med rättigheterna till NFL. Avtalet mellan NFL och C More sträcker sig från hösten 2022 till och med Super Bowl i februari 2025. Totalt visas ca 130 matcher per säsong, i omfattningen med runt sex matcher per vecka under grundserien visas på C More, Sportkanalen och TV12.

– Vi spetsar till utbudet ytterligare. Intresset för NFL har vuxit stadigt i Norden och är en väldigt stark tv-upplevelse för alla sportintresserade. NFL är en gigant i amerikansk tv och det märks på produktionen, säger Johan Cederqvist, chef för C Mores kanaler och rättigheter.

Dessutom visas hela slutspelet och Super Bowl på C More, Sportkanalen och TV12. Utöver matcherna kommer bland annat även NFL RedZone, ett sju timmar långt program som följer samtliga matcher live, att visas på C Mores kanaler varje söndag. Laura Louisy, Director of International Business Development and Media på NFL, sägar vidare i ett pressmeddelande:

– NFL är stolta över att ha kommit överens om ett avtal med C More, vilket innebär att både nuvarande och nya fans i Sverige kommer att kunna följa allt det bästa från NFL, hela säsongen. NFL-intresset i Sverige växer snabbt och partnerskapet med C More, som bland annat innehåller fri-tv-sändningar på TV12 varje vecka under den ordinarie säsongen och även Super Bowl på TV12, innebär att de största NFL-matcherna är tillgängliga för en bredare publik i Sverige än någonsin tidigare.

NFL visas redan kommande natt på C More, den 9 september, när säsongen inleds med mötet mellan regerande Super Bowl-mästarna Los Angeles Rams och Buffalo Bills.

Super Bowl för säsongen 2022/2023 spelas den 12 februari 20223 och sänds på C More och TV12.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av NFL (@nfl)