I februari får den nya actionthriller-serien “Constellation” premiär på Apple TV+ med svenska Noomi Rapace i en av huvudrollerna. Hennes rollfigur Jo och handlingen beskrivs i ett pressmeddelande:

“…en astronaut som återvänder till jorden efter en katastrof i rymden. Väl tillbaka inser hon att viktiga delar av hennes liv verkar saknas. Det actionfyllda rymdäventyret utforskar det mänskliga psykets mörker och en kvinnas desperata jakt på sanningen om rymdresornas dolda historia, med ett hopp om att få tillbaka allt hon förlorat.”

Rapace spelar mot Jonathan Banks, känd från“Breaking Bad” och “Better Call Saul”. I andra roller syns James D’Arcy, Julian Looman, William Catlett, Barbara Sukowa samt Rosie och Davina Coleman. Serien är skapad av Peter Harness som tidigare stått bakom “Wallander”, “The War of the Worlds” och “Doctor Who”. För regi står Michelle MacLaren, Oliver Hirschbiegel och Joseph Cedar.

“Constellation” har premiär den 21 februari 2024 på Apple TV+. Då släpps de första tre avsnitten. Därefter släpps ett nytt avsnitt i veckan fram till den 27 mars.