På grund av de svåra ekonomiska problem som Viaplay haft under senaste året, till följd av dyra dramasatsningar och inköp av sporträttigheter, säljer nu streamingtjänsten ett flertal dramaproduktioner till konkurrenten Prime Video.

Det handlar om totalt nio serier som säljs till konkurrenten Prime Video, skriver Aftonbladet. Bland dessa återfinns serien “Paradis City”, som är filmatiseringen av Jens Lapidus bok med Alexander Abdallah och Julia Ragnarsson i huvudrollerna. Även “Jana – märkta för livet” ingår i köpet, en serie producerad av Felix Herngrens bolag FLX och har Madeleine Martin, Pernilla August och Zlatko Buric i huvudrollerna.

Bland de rekvirerade serierna ingår även två nordiska serier. “Bullshit” är en dansk serie om gangsterkriget i 1980-talets Danmark. “I kärlekens namn”, som handlar om en norsk familj som börjar göra porr på 1970-talet. Martin Backlund, vd på Prime Video Nordics, säger i ett pressmeddelande:

”Avtalet med Viaplay går i linje med vår långsiktiga strategi att investera i Prime Video Norden för att förstärka vår position som en förstklassig underhållningsdestination.”

Detta är inte första gången Viaplay har tvingats sälja serier till konkurrenter. Netflix köpte nyligen nyfilmatiseringen av Astrid Lindgrens barnboksklassiker “Ronja Rövardotter”, medan SkyShowtime tagit över rättigheterna för serien “Veronika” med Alexandra Rapaport i huvudrollen.

Foto: Johnny Wohlin / Viaplay Sverige / SkyShowtime