Om en månad är det premiär för nya kriminalthriller-serien “Veronika”, bekräftar streamingtjänsten SkyShowtime och lanserar idag den officiella trailern. I huvudrollerna syns Alexandra Rapaport som polisen Veronika Gren och Tobias Santelmann som hennes man Tomas. I övriga roller återfinns även Olle Sarri som Tommy, Isac Calmroth som Alexander och Arvin Kananian som Nassir. Seriens handling beskrivs av SkyShowtime:

“Serien utspelar sig i en småstad där polisen och tvåbarnsmamman Veronika Gren (Alexandra Rapaport) kämpar med sitt komplicerade familjeliv och ett hemligt tablettmissbruk. När märkliga saker börjar hända och en avliden pojke dyker upp framför henne tänker Veronika att hon har förlorat förståndet. Motvilligt tvingas hon ändå acceptera att pojken inte är en illusion. Snart är Veronika mitt uppe i en mordutredning som går djupare än någon i staden vill tro, när hon får reda på att två tonårsflickor har blivit mördade. Hon måste avslöja sanningen och hitta kopplingen mellan fallen för att förhindra att mördaren slår till igen. Men kommer någon att tro henne?”

I ett pressmeddelande kommenterar Alexandra Rapaport den nya serien:

”Jag ser väldigt mycket fram emot att dela vår serie Veronika med SkyShowtimes publik. Vi har arbetat så hårt för att göra vår vision till verklighet och jag är så stolt över resultatet. Jag tror att kombinationen mysterium, pusseldeckare/kriminalare och psykologisk thriller med en touch av något som kanske eller kanske inte är övernaturligt är unik, och jag hoppas att tittarna kommer att älska vår bäbis.”

Manus har skapats och skrivits av Katja Juras och Anna Lindblom, som även stod bakom serien “Gåsmamman” med Rapaport och för regi står Jonas Alexander Arnby.

Serien “Veronika” består av åtta avsnitt och får premiär i den 22 mars 2024 på SkyShowtime.