Efter succén i första säsongen av “Snabba Cash” några år tillbaka i tiden, är Alexander Abdallah åter aktuell i en serie som baseras på författaren Jens Lapidus skapelser. Denna gång handlar det om en thrillerserie som baseras sig på boken “Paradis City” där Abdallah gör huvudrollen med Julia Ragnarsson. Den kommande Viaplay-serien beskrivs ta upp en rad aktuella ämnen med beröringspunkter i samhälle och politik. “Paradis City” introduceras så här:

“Sverige i en nära framtid. För att bekämpa eskalerande problem med kriminalitet och utanförskap har murar byggts runt utsatta områden och särskilda särområdeslagar instiftats för att skydda resten av samhället. Det största av dessa områden är Järva, även känt som Paradis City. När den populära inrikesministern ska hålla sitt valtal inne i Järva händer det värsta tänkbara. Kravallstaketen välts omkull, skott avlossas och hon förs bort av maskerade män. Kravaller och sammandrabbningar följer och en politisk härdsmälta är nära.”

Handlingen kretsar runt rollfiguren Emir (Alexander Abdallah) som en gång var en uppburen MMA-fighter men nu riskerar livstids fängelse. Julia Ragnarsson å sin sida gestaltar SÄPO-agenten Fredrika Falck som måste hitta den kidnappade inrikesministern till varje pris. För att nå sitt mål ger hon Emir ett ultimatum; Om han någonsin vill återse sin dotter måste han bli hennes infiltratör inne i Järva, i jakten på den försvunna inrikesministern.

– Jag är 100 procent taggad på denna serie. Med Jens Lapidus värld som han har skapat, en av Danmarks mest spännande regissörer just nu, Fenar Ahmad, Julia Ragnarsson som motspelare och teamet bakom Snabba Cash så tror jag att denna serie kommer bli något Sverige inte tidigare har sett. Jag längtar tills ni får se resultatet på Viaplay, säger Alexander Abdallah i ett pressmeddelande.

Julia Ragnarsson kommenterar också den nya serien:

– Det är otroligt roligt att ta sig an det här projektet. Rollen skiljer sig mycket från andra roller jag har spelat och det gör det än mer spännande och utmanande. Det kommer vara otroligt fysiskt krävande och jag är så taggad på allt jag ska få lära mig. Alexander Abdallah är en fantastisk skådespelare jag verkligen ser fram emot att få spela emot.

Serien baseras alltså på Jens Lapidus bästsäljande bok “Paradis City”, som lanserades 2021. Som bekant debuterade han redan 2006 med succéboken “Snabba Cash” som blev en av 2000-talets mest sålda och omtalade böcker. Till dags dato har hans böcker översatts till över 30 olika språk som sålts i över fem miljoner exemplar.

– Boken Paradis City är ett försök att berätta om vår tid. Jag är oerhört glad att den nu ska bli tv-serie på Viaplay och har med glädje kunnat följa manusprocessen och alla andra förberedelser. Min övertygelse är att Paradis City kommer bli en av de fetaste svenska serierna i modern tid. Alexander Abdallah och Julia Ragnarsson är perfekta för sina huvudroller, säger Jens Lapidus vidare.

I övriga roller syns Félice Jankell som influencern och Emirs föredetta flickvän Nova, samt Lancelot Ncube som Emirs bästa vän Isak. Fler skådespelare och roller ska avslöjas längre fram.

Serien spelas in under sommaren och hösten 2023 och kommer bestå av sex avsnitt. Premiärdatum på Viaplay är ännu inte bekräftat.

Foto: Johnny Wohlin / Viaplay Sverige