Anses som den tredje bästa dramaserien i amerikansk TV.

Den nya svenska TV-kanalen FOX Sverige, som är en del av amerikanska FOXs utbud, kommer från och med den 7:e januari 2015 att börja sända den nya hyllade CBS-serien Scorpion som fått väldigt bra kritik och rankats som den bästa nya dramaserien för hösten 2014.

Handlingen, som även baseras på en sann historia, handlar om det underlige geniet Walter O’Brien vars IQ-värde går upp mot 197, rekryteras av agenten Gallo tillsammans med ett team av utstötta genier för att bilda organisationen Scorpion, som sägs vara den sista försvarslinjen mot komplexa, högteknologiska hot runt om i världen.

Walter O’Brien spelas av Elyes Gabel som innehar roller i välkända film- och TV-serier som “Game of Thrones”, “World War Z” och det bioaktuella sci-fi dramat “Interstellar”. I övriga roller finner vi “American Pie”-stjärnan Eddie Kaye Thomas som spelar beteendevetaren Toby Curtis, statistikgurun Sylvester Dodd som spelas av Ari Stidham och det mekaniska geniet Happy Quinn som spelas av Jadyn Wong. Problemet med gruppen är inte det vetenskapliga tänkandet, utan det sociala där nästan samtliga är uteslutna från omvärlden men får en guide av ensamstående modern Paige Dineens (Katharine McPhee) som hjälper dom att förstå livet utanför deras gemensamma bubbla.

Pilotavsnittet sågs av hela 13,9 miljoner tittare och blivit hyllad i USA, Kanada och Storbritannien där exekutiva producenter som Alex Kurtzman, Justin Lin och Roberto Orci har varit med och bidragit. Första säsongen på 12 avsnitt är snart avslutad där varje episod är på 50 minuter.

Se intervju med den riktiga Walter O’Brien nedan:

// Blerim Mehmeti

65546e0a53c940223e0b0eb4