Everything everywhere all at once blev stor vinnare på årets Oscarsgala, med vinster i sju av de elva kategorier filmen var nominerad i. Bland annat blev huvudrollsinnehavaren Michelle Yeoh den första asiatiska kvinnan att vinna i den prestigefulla kategorin bästa kvinnliga huvudroll, och hennes motspelare Ke Huy Quan tog hem bästa manliga biroll. Och den som längtar efter att se duon tillsammans på vita duken igen behöver inte vänta länge. Redan i maj återförenas Yeoh och Huy Quan i Disney+-serien American Born Chinese.

Tv-serien är baserad på Gene Luen Yangs serieroman med samma namn från 2006. Serien beskrivs av Disney+ som en genre-hoppande action-komedi och följer tonåringen Jin Wang, spelad av Ben Wang, som blir inblandad i ett slag mellan gudar från den kinesiska mytologin.

Övriga roller spelas av Stephanie Hsu, som också hon hade en roll i Everything everywhere all at once, Chin Han, Daniel Wu, Yeo Yann Yann, Jim Liu, Poppy Liu och Sydney Taylor. American Born Chinese går att streama på Disney+ från och med 24 maj.

Disney delade en kort trailer till serien inför Oscarshelgen. Se trailern här:

Foto: Disney+ / Youtube