Igår onsdag avslöjade Disney+ att “The Book of Boba Fett” kommer att få premiär via streamingtjänsten den 29 december.

Enligt Variety kommer handlingen i serien kretsa kring den ökända prisjägaren Boba Fett och legoknekten Fennec Shand som återvänder till sandbäddarna i Tatooine för att återta kontrollen över det territorium som en gång Jabba the Hutt och hans brottsorganisation härskade över.

Temuera Morrison återvänder här för rollen som Boba Fett och detsamma gäller för Ming-Na Wen och karaktären Fennec Shand. Jon Favreau, Dave Filoni, Colin Wilson och Kathleen Kennedy – som alla agerade exekutiva producenter för prisade “The Mandalorian” – kommer också att medverka bakom kulisserna för denna serie.

Boba Fett kunde först skymtas i “Mandalorian”-avsnittet “Tragedy” och i eftertexterna för den andra säsongens sista avsnitt (SPOILER ALERT!) kan man se Boba Fett återvända till Tatooine med Fennec och döda Bib Fortuna för att återta tronen. Därefter avslöjas serietiteln med ett releasedatum satt till december 2021.

Favreau har tidigare berättat för Good Morning America att serien utspelar sig under samma tidsperiod som “The Mandalorian” och bekräftade också att så fort produktionen var klar skulle man börja på den tredje säsongen av “Mandalorian”.

Foto: