Disneys nya skräcksatsning ”Haunted Mansion” släpps lagom till sommarens sena och stjärnklara nätter. Den nya filmen är inspirerad både av Eddie Murphys film ”The Haunted Mansion” från 2003 och åkattraktionen med samma namn som finns på Disneyland i USA och Tokyo. 

I filmen får vi följa en kvinna (Rosario Dawson) som flyttar till ett nytt hus tillsammans med sin son (Chase W. Dillon). Efter ett tag visar det sig att huset är hemsökt och för att bli av med de onda andarna så anlitar hon ett team med spirituella experter. 

Filmen regisseras av Justin Simien. Under ett Disney-event i höstas berättade han att han faktiskt brukade jobba på Disneyland när han var yngre och att det var där han bestämde sig för att någon gång göra en remake av filmen.

“It was funny and full of interesting characters, but with a dark edge to it. I just related to it. It felt I knew how to make it. I love New Orleans and I felt I had a responsibility here to make sure all the little Easter eggs are there”.

I rollerna ser vi Lakeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Rosario Dawson, Chase W. Dillon, Dan Levy, Jamie Lee Curtis och Jared Leto. Jared Leto spelar ”Hatbox Ghost” som är väldigt populär bland Disneyland-besökare. 

”Haunted Mansion” får biopremiär i Sverige den 11 augusti 2023. Se den officiella trailern nedan. 

Foto: Disney

65546e0a53c940223e0b0eb4