Till sensommaren premiärvisar streamingtjänsten SkyShowtime sin första nordiska originalproduktion med kriminaldramat “Kodnamn: Annika”. Serien beskrivs i ett pressmeddelande ta tittaren “bakom kulisserna i den dolda världen med konstbedrägerier på hög nivå och utforskar hur det går att leva med en dubbel identitet”. I huvudrollen syns Sannah Nedergård som den finska konstbedrägeriutredaren Emma/Annika.

I andra roller medverkar även Ardalan Esmaili – som förra året var aktuell i “Snabba Cash” säsong 2 – nu som rollfiguren Rasmus Ståhlgren. Även svenska skådespelare som Eva Melander och Helena Bergström har roller i serien. I övriga roller återfinns Pekka Strang som Raimo Korpi, Clarisse Lhoni-Botte som Béatrice Joly och Charles Martins som Denver Carpentier.

Bakom serien står den finske regissören AJ Annila, som tidigare stått bakom “Peacemaker”. Handlingen i serien beskrivs som följer:

“Den finska polisen Emma Haka håller fortfarande på att avsluta sin utbildning som hemlig agent när hon skickas på uppdrag in i Stockholms korrupta värld inom konsthandeln. Den lugna och samlade Emma tar sig an sitt vilda och eldiga alias Annika Stormare med målet att komma närmare galleristen Rasmus Ståhlgren, misstänkt i ett ärende som byggs upp mot den tidigare oåtkomlige penningtvättaren Blanko. När utredningen tar Emma djupare ner i den undre världen börjar linjerna suddas ut mellan henne och Annika, som en gång levde och har lämnat ett trassligt nät av mysterier bakom sig. För att hålla sig i Blankos spår måste Emma göra val som kan förändra livet för henne och hennes nära och kära för alltid – och samtidigt försöka att inte tappa bort sig själv.”

Serien “Kodnamn: Annika” består av sex avsnitt och får premiär 30 september 2023 på SkyShowtime.