I början av juni kom nyheten att Alexander Abdallah gör huvudrollen med Julia Ragnarsson i en ny Jens Lapidus-serie på Viaplay.

Nu lanseras ytterligare en Tv-serie där Abdallah är involverad som regissör tillsammans med Mustafa Al-Mashhadani, den sistnämnde känd från sitt arbete med “Tunna Blå Linjen”. Den kommande serien beskrivs som ett karaktärsdrivet familjedrama med titeln “Halva Halva”. Serien beskrivs vidare hämta inspiration från “verkliga händelser och iakttagelser tagna ur båda regissörernas liv, skildrar en prekär familjesituation med mycket hjärta, humor och en och annan kulturkrock”. I en gemesnsam kommentar säger Alexander Abdallah och Mustafa Al-Mashhadani:

– Vi ska äntligen, genom ett inifrånperspektiv, få skildra en komplex och viktig historia som är bortom stereotyper och de extrema bilderna av oss som vi hitintills varit vana vid att se. Det är mäktigt att vara en del av stora förändringar och vi är väldigt exalterade och glada över förtroendet som vi fått av Viaplay.

Handlingen beskrivs fortsatt i ett pressmeddelande:

“…en varm och känslosam berättelse med många skratt om familjen Haddad. När familjens hyreslägenhet ska renoveras och hyran plötsligt kommer höjas markant har de inte längre råd att bo kvar och måste hitta ett nytt hem. Som om inte det vore nog hamnar familjen även i existentiella kriser och oväntade situationer. Samtidigt blir sprickorna i familjen med rötter från Mellanöstern allt större och deras olikheter allt tydligare – ena halvan har flytt till Sverige och den andra halvan har vuxit upp där, vilket gör att de har allt svårare att förstå varandra. Familjen måste nu inte bara hitta en ny lägenhet – de måste hitta hem till varandra.”

Abdallah och Al-Mashhadani kommer även ha mindre roller i serien. I ledande roller syns skådespelarna Isa Aouifia (pappa Ahmed), Helen Al-Janabi (mamma Nour), Jenna Chaaraoui (dottern Jamila) och Matteus Gezer (sonen Amin). Fler namn i rollistan tillkommer framöver.

Serien “Halva Halva” beräknas få premiär längre fram på Viaplay.

Foto: Johnny Wohlin / Viaplay Sverige

65546e0a53c940223e0b0eb4