“Mighty No. 9” – robotaction med retro-flow


“Mega Mans” andliga uppföljare träder fram.

 

 

Keiji Inafune är mannen som skapade “Mega Man”. Nu är han tillbaka med “Mighty No. 9”, ett side-scroller actionspel som absorberar de bästa delarna av 8- och 16-bitarseran och blandar dem med dagens teknologi för att koka ihop en modern sci-fi-saga.

 

Spelare axlar rollen som roboten Beck, inte att förväxlas med en beväpnad Peter Haber. Beck är den nionde roboten som ingår i robotstyrkan The Mighty. De andra robotarna och alla andra maskiner som finns har drabbats av ett datorvirus som har gjort dem onda. Uppdraget: Rädda världen.

 

Spring, skjut, hoppa och transformera dig genom nivåerna. Beck kan plocka upp och använda sina åtta robotbröders vapen när de har besegrats och han själv kan transformeras till andra skepnader för att klara av utmaningar. När alla andra The Mighty-robotar har besegrats kommer slutligen den sista ondskan att avslöjas. Men vem är det som döljer sig i dimman?

 

 

Den som kräver sin old-school action i ny tappning gör bäst i att hålla ögonen öppna våren 2015.

 

Se trailern nedan:

 

 

“Mighty No. 9” släpps till Playstation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Playstation 3, Xbox 360, Wii U, OS X, Linux, Nintendo 3DS, Playstation Vita
Utvecklare: Comcept, Inti Creates, Abstraction Games
Utgivare: Comcept
Release: April 2015

 

 

//Robin HerzogPublicerat:
RedaktionenNULL