5ebe5f2072aaf323604db793
Dying Light S
“Dying Light” – snabba klättrande zombies i beckmörkret


Ta vara på dagens sista solstrålar för det ser ut att bli en lång natt.

 

 

I action- och survival horror-FPS:et Dying Light är oddsen desperata. Spelaren tvingas bli en idéspruta à la Macgyver för att överleva fruktansvärda nätter och få känna en nya solstrålar i ansiktet. Hotet: en till synes oändlig ström av skriande och anstormande zombies. Den öppna världen har en dag/natt-cykel som styr allt gameplay. På dagarna kan spelare utforska den urbana omgivningen helt fritt för att samla förnödenheter, rädda civila, tillverka vapen och sätta upp smaskiga zombiefällor. På dagarna är zombierna nämligen nästintill dränerade på all livskraft. De kan inte springa eller klättra och utgör inte någon extrem fara.

 

 

Men när det mörknar är mardrömmen ett faktum. Jägaren är nu jagad och de infekterade ökar i styrka. De tål mer, kan sprinta, hoppa, klättra och är mycket aggressivare. Som tur är kan spelaren tillverka och använda mer än 100 olika vapen varav de flesta är närstridsvapen. Bäst gör spelare i att använda “Night Sense” för att undvika zombies nattetid. Det blir även möjligt att använda ljud för att lura zombies eller gillra fällor för att distrahera fienden och fly under tiden. Lättare sagt än gjort.

 

 

Dying Light erbjuder co-op med upp till fyra spelare och i multiplayern blir det även möjligt att spela som zombie. Utvecklarna Techland utlovar cirka 50 timmars gameplay och en frenetisk kamp för överlevnad. För den som inte kan få nog av zombies finns det bara två saker att säga: God natt och lycka till.

 

 

//Robin Herzog

 

 

 

Se trailern nedan:

 

 

 

Dying Light släpps till Playstation 4, Xbox One och Microsoft Windows
Utvecklare: Techland
Utgivare: Warner Bros. Interactive Entertainment
Release: 30:e Januari 2015Publicerat:
RedaktionenNULL