62429f791c0bfc1aba6ef852
“Call of Duty” gömmer meddelande i Östersjön – det nya spelet släpps i november


 

 

I samband med lanseringen av det nya spelet “Call Of Duty: Black Ops Cold War har speldistributören Activision placerat ett dolt meddelande i Stockholms skärgård – allt för att inspirera spelare att lära sig mer om sin historia. I ett pressmeddelande framgår följande:

 

“Det är 39 år sedan på dagen den sovjetiska ubåten U 137 gick på grund utanför Karlskrona, en händelse som startade en våg av konspirationsteorier om vad som sker under vågorna på Östersjön och som ledde till att även civila svenskar gav sig ut i sina båtar på jakt efter främmande ubåtar. Det som idag har placerats under vatten är något helt annat. Det dolda meddelandet är placerat på koordinaterna 59°2’43.4″N 18°20’6.5”E på fem meters djup. Endast de med rätt utrustning kommer ha möjligheten att uppleva och läsa meddelandet då det enbart kan läsas av med hjälp av ekolod. Meddelandet och dess temporära placering är en hyllning till de som vågade sig ut på vattnet i början av 80-talet och en påminnelse för människor att inte glömma det förflutna – en nyckel i berättelsen för enspelarläget i Call of Duty: Black Ops Cold” War.

 

Syftet med det kryptiska meddelandet är att inspirera spelare att lära sig mer om sin historia – en viktig del i det kommande spelet Call of Duty: Black Ops Cold
War. I spelets berättelse blandas verklig historia och fiktion och tar avstamp i kalla krigets mystiska underrättelseverksamheter i början av 1980-talet. Dan Vondrak, Senior Creative Director på Raven Software, säger i ett pressmeddelande:

– Som manusförfattare är kalla kriget och dess händelser intressanta när det kommer till att kombinera verkliga händelser med fiktiva berättelser. Det finns så många konspirationsteorier grundade i verkliga händelser att arbeta med, där ett bra exempel på detta är vad som skedde i Sverige i oktober 1981. Precis som vi hämtar
inspiration från verkliga livet för att skapa en engagerande spion-thriller, tror vi att spel kan inspirera människor att lära sig mer om verklighetens historia också.

 

 

“Call of Duty: Black Ops Cold War” släpps 13:e november 2020, mer information om spelet via callofduty.com

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL