Sony genomförde nyss sitt andra stora PlayStation 5-event och även denna gång levererade teknikjätten. Man presenterade inte bara ett gäng återkommande spel, som “Spider-Man Miles Morales”, “Resident Evil: Village” och “Demon Souls”, utan också nya titlar som “Hogwarts: Legacy” och “Final Fantasy 16”. Man erbjöd även en kort teaser för det efterlängtade spelet “God Of War 2”, som släpps någon gång under 2021.

Sist men inte minst avslöjade man också det som alla väntat på ett bra tag – nämligen releasedatumet för den nya konsolen. Nu står det klart att konsolen lanseras den 12:e november i USA och ett par andra länder, innan den landar i Sverige och resten av världen en vecka efter, det vill säga den 19:e november.

Så vad kostar då detta kalas? Ja, det vet vi också nu. Sony har delat upp priserna enligt följande: Den digitala versionen (utan skivenhet) går att köpa för $399 (ca 3700 kr) medan den fysiska varianten går för $499 (ca 4700 kr). Alltså betydligt billigare än vad som först rapporterades. Inga förhandsbeställningar har ännu öppnat, men med tanke på att allt utom användargränssnittet har avslöjats så lär Sony lägga i en hög växel de kommande veckorna.

För de nyfikna går hela eventet att se nedan.

Foto: Sony