Efter en höst med massor av färgsprakande färger och en och annan regndroppe så närmar sig också vintern i vårt avlånga och vackra land. När vintern har sitt grepp om oss svenskar så innebär det också att det nalkas en hel del andra, nya och fräscha kläder att ha på sig.

Så vad är det då som gäller att ha på sig i vinter? Ja, dunjackan har fortsatt sitt starka grepp om vintermodet i Sverige och även internationellt sett, gärna i någon häftig färg som verkligen sticker ut. Just färger, paljetter och det extravaganza är särskilt något som vi ser mycket av hos kvinnornas mode under vintern 2022 medans det hos männen fortsatt är mera enfärgat och basfärger som är allra hetast.

Ett mera dressat och skräddat mode är i stort sett alltid vad som gäller när hösten och vintern är i antågande, denna höst och vinter är definitivt inget undantag från detta, snarare tvärtom. I år ser vi än mera kostymer och kavajer bland både kvinnor och män, såklart så ska det gärna även vara oversize på plaggen som man bär.

Något som vi också ser allt mer hos både män och kvinnor i höst och vinter är bomberjackor och skinnjackor, gärna med “patches” och “badges” av olika de slag. Bland kvinnorna så är det också maxilängder som gäller, inte minst på kjolar och klänningar som gärna ska gå hela vägen ner till ankeln och även än längre än så.

En accessoar som aldrig går ur tiden utan som bara blir hetare och hetare för varje år som går är såklart solglasögonen. Denna accessoar som tidigare mer eller mindre bara bars under några få korta sommarmånader av vissa, använder vi numera året runt, som sig bör. Solglasögonen ska fortsatt gärna vara av modell större.

Vill man sticka ut lite extra med sina solglasögon, ja då är det en häftig färg och gärna något “bling bling” på solglasögonen som även gäller.

Hitta inspiration för modet du själv gillar

Som alltid när det gäller mode så kommer det och går olika trender. Det viktigaste i slutändan är ändå att du skapar dig ditt eget mode som du själv tycker är snyggast och som du trivs allra bäst i.

Mängder av inspiration går att hitta här hos oss på Kingsizemag.se men även på andra webbplatser som exempelvis spontis.se, lomelina.se och på mediasvar.se , för att enbart nämna några få exempel. Vill man ha total koll på vad det är för mode och olika trender som gäller så finns det också mängder av kändisar och influencers att kunna följa via deras respektive sociala medier.