Bland många butiker som erbjuder dig att handla kläder, parfymer eller skor så finns det erbjudanden att använda. Denna guide kommer att ge dig tips på hur du skiljer äkta gratis erbjudanden från de som inte är helt gratis.

Vad innebär & betyder ordet gratis?

Enligt definitionen kring vad som innebär med ordet gratis hos www.bastgratis.se – så innebär det att du tar emot något. Helt utan att en motpresentation krävs från din sida. Synonymer till ordet är ”fri”, ”kostnadsfri” eller ”skänkes”.

Med denna information så kan vi sedan gå vidare till gratis kampanjer på nätet – för att se om de verkligen är gratis att använda sig av.

Varningar kring gratis saker

Här tar vi upp de vanligaste exempel på erbjudanden som kan vara missledande. Vissa butiker gör detta medvetet – samtidigt som andra slarvar.

Det finns flera erbjudanden på nätet som är något vilseledande. Till exempel är det vanligt att att missbruka ordet gratis när det handlar om saker som ges ut på köpet.

En vanlig formuleringsom används i reklam och marknadsföring är kan vara till exempel ”Köp tre par kalsonger – få det fjärde paret gratis”. Här uppstår en definitionsfråga som är lite svår att hantera. Tekniskt vis så är det fjärde paret kalsonger gratis – men det krävs å andra sidan ett köp för att få det sista paret gratis. Därför är erbjudandet att inte definiera som gratis – trots att det sker ofta bland nätbutiker.

Här sammanställer vi olika erbjudanden som är vanliga på nätet.

På köpet = Inte att betrakta som gratis – då det krävs ett köp för att aktivera erbjudandet.

Tester & smakprov = Alltid gratis – och delas ut för att kunder ska testa en produkt/vara.

Bonusar = Oftast inte gratis – då det krävs köp för att samla ihop bonuspoäng och koder.

Ny kund-erbjudande = Sällan gratis – då det krävs en motpresentation från din sida.

Bortskänkes = Alltid gratis – förutom att du kan behöva stå för frakten.

Läs alltid villkor för erbjudanden

Trots att de allra flesta erbjudanden är väldigt tydliga – så skadar det sällan att ta reda på så mycket som möjligt. Det minskar naturligtvis risken för att du skulle bli negativt överraskad efter att du använt ett erbjudanden hos din butik.

Det finns oftast väldigt god information om kampanjer och erbjudanden som finns hos de flesta butiker på nätet.

Skulle du ha ytterligare frågor kring rabattkoder eller gratis erbjudanden så kan du kontakta kundsupport. De allra flesta butiker har en kundtjänst som kan hjälpa dig vid frågor och funderingar.