Svenska hörlursvarumärket Urbanears lanserar i dag en ny True Wireless-hörlur i två olika modeller, Urbanears Boo och Urban Boo Tip – framtagna med 97 respektive 91 procent återvunnen plast* (plastflaskor,luftkonditioneringsenheter och annat skräp). De nya hörlurarna beskrivs vara varumärkets vidare steg mot inkludering, hållbar utveckling och transparens i fokus. Urbanears siktar mot att bli cirkulära och klimatneutrala till 2030. Lanseringen syftar även till att inspirera ljud- och hörlursindustrin till att bli mer hållbar och fokusera på långsiktig utveckling, enligt ett pressmeddelande.

– Eftersom vi verkar i en bransch som i relativt långsam takt anpassat sig efter den rådande klimatkrisen känner vi att vi har ett ansvar att agera. Vi är skyldiga våra konsumenter att leverera mer hållbara produkter som är snällare mot planeten, utan att kompromissa med kvaliteten på ljud, design eller teknik. Urbanears Boo är vårtförsta stora, men ödmjuka steg på denna resa – en resa vi påbörjade för över två år, säger Emelie James, Sustainable Design Manager på Urbanears.

Urbanears Boo beskrivs ha en stilren och minimalistisk design och innehåller dessutom en rad nya, tekniska förbättringar. Hörlurarna släpps i två modeller så att lyssnaren kan välja den som passar örat bäst.

Urbanears Boo lanseras den 12 april på www.urbanears.com

65546e0a53c940223e0b0eb4