60c1cc2fdefe2806fe4407e2
60bf238fa8ea9f34200449e2
Trend: Fokus på miljö i nybyggen!


 

 

Ett faktum som man inte kan komma i från i Sverige är att det råder en stor bostadsbrist i många län och kommuner. Det är med all säkerhet en av de bakomliggande orsakerna till att det byggs allt fler bostäder. Eftersom köerna till allmännyttans lägenheter ofta är lång, väljer allt fler att köpa en bit mark och bygga ett hus eller att köpa sina lägenheter. Det gör emellertid att bostaden kan utformas precis så som man vill ha den – och trenden är tydlig!

 

Skapa en övergång mellan inne och ute

När det kommer till renoveringa såväl som nybyggerier är fokuset ofta på miljön. Inte bara på att använda miljöriktiga material, utan även på att skapa ett hem där naturen är nära. På grund av detta är det allt fler som väljer att bygga altandörrar. Med altandörrar kan man öppna upp och släppa in frisk luft och inte minst solens strålar. Det är dessutom ett perfekt val om man bor i hus och vill skapa en härlig övergång mellan trädgården och miljön inomhus, en trolig grund till varför allt fler väljer att installera och bygga in altandörrar i sina bostäder idag.

 

Trenden är alltså tydlig allt fler vill skapa en mjuk och smidig övergång mellan inne och ute. I ett samhälle där allt fler väljer att bli boende i städerna, framför att flytta till närförorter, blir den del av naturen som ligger nära allt viktigare. Och med handen på hjärtat är det kanske allt för sällan man vistas i naturen, men genom att skapa rätt förutsättningar kan du som stadsbo även njuta av en frukost i morgonsolen. 

 

Så gör du om i fönstrena så solen kommer in

Du kanske bor i en lägenhet i centrum och har kanske en mindre balkong, då kan det kännas svårt att få in ordentligt med frisk luft och känna att solens strålar får chans att lysa in till dig. Men det finns i själva verket enkla sätt att skapa en mer öppen och luftigare miljö. 

 

Det är dels att:

– Placera ut mycket växer hemma

– Luftiga och tunnare gardiner

– Byt ut altandörrarna till helglas

– Använd luftiga och ljusa textilier i hemmet

 

En smaksak

Det är givetvis upp till var och en att bestämma hur man önskar att inreda sitt hem. Har man till exempelvis allergier kan det vara dumt att placera ut för mycket växter om man är allergisk mot det. Men det kan vara en god idé att ta en titt på ovanstående tips och kanske finns det något som kan passa in i ditt hem.

 

 

Foto: Pixabay

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL