Tre praktiska tips vid en flytt


 

 

Det kan kännas som en helt omöjlig uppgift att flytta. Det är mycket att packa och organisera! Dessutom måste det flyttstädas innan du är helt klar. Känns uppgiften övermäktig? Med dessa tips kommer det att gå både enklare och snabbare!

 

 

Steg 1 – passa på att rensa ur

Alla har vi saker längs bak i en garderob som aldrig används. Passa på att rensa ur bland allt du äger och har, det finns ingen mening att ta med dig saker du ändå inte använt på flera år. Sälj fungerande saker eller varför inte ge bort till en välgörenhetsorganisation.

 

 

Steg 2 – hitta en flyttfirma

Kolla ordentligt upp flyttfirman innan du anlitar dem. Det finns tyvärr diverse problem med flyttfirmor som inte är lagliga. Om något går sönder under flytten kan det leda till problem för dig om flyttfirman kör olagligt.

Det allra bästa är att hitta en lokal firma, de känner till området och är oftast lite billigare. Ska du flytta inom tex. Malmö kolla då upp Flyttfirma Malmö och så vidare. Se även över flyttfirmans recensioner innan du tecknar något avtal för att säkerställa en god service.

Befinner du dig i Lund eller Helsingborg exempelvis finns det bra flyttfirmor där med. Denna flyttfirma Lund eller denna flyttfirma Helsingborg är bra aktörer.

 

 

Steg 3 – flyttkartonger

Det är bättre att ha för många kartonger än för få. En del flyttfirmor hyr ut flyttkartonger och det kan vara en smart idé för många. Glöm inte bort special kartonger, de kan underlätta mycket då du packar tavlor och hängande kläder!

Skriv klart och tydligt på kartongerna vilket rum de ska till och vad som finns i. Det underlättar enormt för både dig och flyttfirman. En annan smart ide är att köpa in förvaringslådor som passar i din nya bostad.

 

 

Ett sista tips…

Oavsett om du använder en flyttfirma eller flyttar själv – ta hjälp av vänner. Inte bara går flytten lättare men det blir också roligare att byta bohag. Se det inte bara som ett arbete som behöver göras utan som ett sätt att umgås med kompisar på ett trevligt sätt.

Och glöm inte att bjuda på den obligatoriska flyttpizzan!

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL