Tips för att köpa ny säng


 

 

Både madrass och säng har en stor inverkan på hur du sover. Därför är det viktigt att köpa en säng som passar din storlek och även din sovställning. Även om det kan verka dyrt att köpa en ny säng av kvalitet kan det verkligen vara värt det.

 

 

Delar du säng med en partner?

I sådana fall måste ni båda prova ut sängen för att säkerställa att ni båda kan sova bekvämt. Det bästa är att investera i två olika madrasser, det är sällan ett par är lika långa, har samma vikt och samma sovställning.

Smartast är att hitta sängar rea då du kan få ner kostnaden rejält jämfört med att köpa till ordinarie pris. Speciellt om ni köper två separata madrasser – annars kan kostnaden springa iväg.

 

 

Sovställning

Som nämnt innan är sovställningen avgörande för valet av madrass.

 

  • * Sover du på sidan behöver du en mjukare madrass där axel och höft kan sjunka ner och låta ryggraden vila så rakt som möjligt.
  • * Sover du på rygg behöver du stöd för svanken.
  • * Att sova på mage är inte rekommenderat då det är svårt för kroppen att slappna av helt i den positionen. Men om du ändå föredrar att sova på mage behöver du bra stöd under höften samt en kudde som samverkar bra med sängen.

 

 

Provligg flera olika sängar

Ta god tid på dig då du provligger en säng. Se till att ta av dig ytterkläder och skor. Lägg dig i samma sovställning du normalt sett sover i och ta framför allt hjälp av personalen. På de flesta butiker har personalen utbildning i sovergonomi och kan hjälpa på många sätt och vis.

 

 

Fukt i sängen – omöjligt att undvika

Under natten svettas vi alla lite då vi sover, det är därför smart att investera i en tvättbar bäddmadrass för att kunna hålla sängen fräsch. Det är även viktigt att även tvätta både kuddar och täcken med jämna mellanrum.

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL