5e81bb9b7f80ce30463cf002
Tidal utreds för bedrägeri i Norge


 

 

Den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim har inlett en utredning av musiktjänsten Tidal, där miljontals rapporterade streams kan vara förfalskade, rapporterar norska Dagens Näringsliv. Med Jay-Z i täten har artister som Beyoncé och Kanye West varit med och lanserat musiktjänsten, men sedan starten har projektet kantats av dåliga prenumerationssiffror, uppköpsrykten och utspel från Kanye West.

 

Och frågan är hur längre tjänsten överlever. Just nu utreds man av den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim för bedrägeri. Enligt norska tidningen Dagens Næringsliv ska nämligen minst 320 miljoner falska spelningar av låtar med Beyoncé och Kanye West ha rapporterats in. Effekten är att de båda superstjärnorna har fått för höga royalty-utbetalningar, på bekostnad av andra artister på tjänsten.

 

Tidal själva förnekar att lyssningssiffrorna ska ha manipulerats, och menar att de utsatts för svartmålning av norska Dagens Næringsliv. Tidal säger vidare att de samarbetar med norska myndigheter i utredningen. Det har heller ännu inte framkommit huruvida Beyoncé och Kanye West varit medvetna om att deras lyssningssiffror manipulerats.

 

Fortsättning följer…

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL