Tappar du mycket hår?


 

 

Kanske du tycker det har börjat bli lite väl mycket hår som du tappar i duschen och funderar då på om det är håravfall du drabbats av. Alla tappar dock hår, men i olika omfattningar. Det är inte ovanligt att tappa runt 50–150 hårstrån per dag. Du kanske tycker det låter mycket, men vi har ändå en sisådär 100 000 – 150 000 hårstrån på huvudet och håret har olika växtcykler. Det är oftast i fyra faser som håret växer och tappas kan man säga. Så att tappa en del hår, det är ett måste kan man säga. Men om du börjar tappa mer än 150 hårstrån om dagen, då kan det vara att du har drabbats av håravfall. Det kan komma sig av olika orsaker så som ärftlighet, stress, sjukdomar, hormonförändringar med mera.

 

 

Hur upptäcker man håravfall?

Det finns en del tecken du kan vara uppmärksam på för att avgöra om det är håravfall du drabbats av. Är det så att du får cirkulära fläckar där du tappar hår, så är det ett tecken på alopeci areata. Män brukar upptäcka att de tappar håret då de får högre hårfäste eller en tunn krona, alltså kalt mitt på huvudet. Kvinnor kan uppleva att de får en bredare bena mitt i eller att hästsvansen är märkbart tunnare än förr. Även om man ser extra mycket hår på kudden eller i duschen kan vara ett tecken.

 

 

Vad kan du göra mot ditt håravfall?

En sak du kan göra om du har fått tunnare hår eller håravfall, det är att vända dig till Akacia Medical. De är en hårklinik som bland annat erbjuder hårtransplantationer. De har en lång erfarenhet av håravfall och kan hjälpa dig att få tillbaka ditt hår. Det via en trombocytbehandling eller via en hårtransplantation. Akacia Medical är en mycket bra hårklinik du kan lita på!

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL