I somras kom nyheten att den amerikanska producenten DannyBoyStyles, som legat bakom hits för artister som The Weeknd, Beyoncé, DJ Khaled, French Montana och Ty Dolla $ign, investerat i NFT-marknadsplatsen antoherblock. Nu kommer det andra droppet från anotherblock efter premiären med R3HAB och Laidback Luke som då blev ett av de största NFT-droppen globalt.

Nu kan vem som helst köpa en andel streamingroyalties i The Weeknds klassiska R&B-hit “Acquainted” på svenska NFT-marknadsplatsen anotherblock, via producenten DannyBoyStyles. anotherblocks VD och medgrundare Michel D. Traore uttalar sig om lanseringen:

– Det här är det största royaltybaserade NFT-droppet i historien. Det är en ära att jobba med Danny och denna magiska låtklassiker som fansen värdesätter år efter år. Storbolagens kataloginvesteringar har rusat och bara under 2021 handlades det för runt 2,5 miljarder dollar globalt. Genom att göra riktiga kataloginvesteringar tillgängliga för allmänheten bygger vi ett extra lager av intimitet mellan fans och musikskapare som gynnar alla.

Låten “Acquainted” blir den största enskilda singeln som säljs via royaltybaserade NFTs. Danny “DannyBoyStyles” Schofield producerade alla låtar på The Weeknds första studioalbum Kiss Land (2013) och vann sin första Grammy för arbetet på uppföljaren, “Beauty Behind The Madness” (2015). I ett pressmeddelande säger DannyBoyStyles:

– Jag älskar känslan av den här skivan. Det är bara något speciellt med energin och hur den drar dig till sig. Att dela ägarskapet av “Acquainted” via anotherblock representerar en oslagbar nivå av frihet och närhet för mig. Den här metoden skapar nya möjligheter för både musikskapare och musikälskare.

antotherblock-droppet består av totalt 400 NFTs. Varje NFT kostar cirka 1150 SEK och utgör 0,0025 % av låtens streamingroyalties. Förhandsförsäljningen öppnar den 22 september kl 18:00, och allmän försäljning två timmar senare, kl 20:00. Mer info här!