Den globala musik- och krypotobranschen fortsätter att investera i svenska Web3-plattformen för royaltybaserade NFTs, anotherblock, som nu närmar sig lansering. Efter att ha plockat in 11 miljoner kronor i januari tar bolaget in ytterligare 24 miljoner. Denna runda, som leds av Inventure, inkluderar bland annat den amerikanska producenten DannyBoyStyles som legat bakom hits för artister som The Weeknd, Beyoncé, DJ Khaled, French Montana och Ty Dolla $ign. Han producerade dessutom alla tio spår på Weeknds “Kiss Land” och vann en Grammy för sitt arbete med “Beauty Behind the Madness”.

– anotherblock är en fantastisk partner för producenter som letar efter nya sätt att stötta sin kreativitet och bygga hållbara karriärer. Jag ser investeringen i anotherblock som en investering i en framtid där makten ligger i kreatörernas händer, säger DannyBoyStyles.

Från tech- och kryptovärlden deltar även Maex Ament, grundare Centrifuge.io, Fredrik Haga, grundare av kryptoanalysbolaget Dune.xyz, och blockchainresearch-investmentbolaget StableNode.

– Vi är otroligt glada över den breda entusiasmen från investerare i både musik- och techsegmentet. Det är ett uppmuntrande tecken på att vi erbjuder verkligt värde till musikbranschen globalt, säger Michel D. Traore, VD och medgrundare, anotherblock.

Fler nyheter väntar från anotherblock på NFT:NYC den 20-23 juni och inför lanseringen går nu ett klipp med Mapei som berättarröst att beskåda nedan.

Foto: