6284dbc5b422e7360a0da4a2
Sugen på att starta nytt företag?


 

Drömmer du om att driva eget bolag och vara din egna chef? Då har du kommit rätt. Vi har tagit fram en enkel modell med simpla tips om hur varje person kan nå sin dröm om att starta eget. Det är mycket enklare än vad du tror!

 

Det låter som att det är svårt och krångligt som kanske kräver en tung utbildning. Så är inte fallet.

 

Steg 1: Hitta ditt varumärke!

 

Är det en produkt eller en tjänst du ska sälja? Finns produkten redan på marknaden, men du vill förbättra den med din version? Många har redan en självklar idé om vilken verksamhet de ska bedriva, men tänk på att inte samla för många idéer. Då blir det bara en soppa. 

 

När du har din idé redo är det dags att bolla med vännerna och familjen. Du behöver få höra kritik i syfte att bli ställd för frågor som du inte tänkt på. Förhoppningsvis dyker det upp hinder som kan bearbetas igenom med tiden. Det kan också vara användbart att göra en marknadsundersökning för att få koll på kundunderlaget. Det kommer dock senare i uppstartsfasen. 

 

Steg 2. Affärsidén kommer till! 

 

Du behöver en beskrivning av idén och en förklaring av visionen. Vad är ditt och företagets gemensamma mål? Glöm inte att det ska gå att mätas och förklaras rent konkret. Var ser du dig själv och företaget om fem år är en klassisk fråga.

 

Redan nu kan du fundera kring om du ska ansöka om finansiering eller ej. Allt från lån eller riskkapital finns tillgängligt. Ska du ha en samarbetspartner? Detta är viktiga saker att tänka igenom. 

 

Steg 3: Bestäm bolagsformen!

 

Ska det vara en enskild firma eller ett aktiebolag? Enskild firma är gratis och kanske det som rekommenderas om man är ny och inte vill satsa en summa pengar. Aktiebolag kräver däremot startkapital vilket kan försvåra situationen får många. Då är ett företagslån hos https://kreditval.se/foretagslan/ ett bra alternativ. 

 

Hos Skatteverket söker man F-skatt som är obligatorisk och det kan göras här. På Skatteverkets hemsida kan man också läsa mer ingående om de olika bolagsformerna. 

 

Läs igenom ovanstående steg och följ instruktionerna. Kom med en idé, strukturera och planera framtiden. Vilken bolagsform? Om du väljer enskild firma startsträckan så pass kort att du redan idag kan gå in på Verksamt.se och ansöka om F-skatt. Om det är ett aktiebolag är uppstartsprocessen något längre, men det är inget hinder på vägen mot dina drömmar och dina mål. Lycka till!

 

 

Foto: Andrew Neel/PexelsPublicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL