Spotify presenterar podcast-nyheter för 2020


 

 

Under 2019 gjorde Spotify en riktad satsning med lansering av av flera nya podcasts i streamingtjänstens bibliotek. Nu avslöjar Spotify tre spännande podcastnyheter samt den första podden för barn. Det blir även nya säsonger av en rad poddar, såsom “Raseriet”. Under 2020 kommer det finnas över 500.000 podcasttitlar på Spotify. Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify, säger i ett pressutskick:

 

– Det känns väldigt bra att starta 2020 med att släppa tre format som redan bevisat sig i USA (Parcast), som vi nu gör om en aning för att passa den svenska marknaden bättre. Vi adderar otroligt starka och spännande programledarnamn, vi utvecklar ljudbilden och skapar lokala exempel som många kommer att känna igen. Utöver det är det kul med vår första podd för barn.

 

 

Bland nyheterna finns poddarna “Dagens brott”, “Mytologier” och “Sekter”. Alla dessa är svenska adaptioner av poddar från det Spotifyägda Parcast. Utöver dessa lanseras även Spotifys första barnpodd “Julias coola djur” i slutet av januari. Under 2020 släpps även nya säsonger av podcastsuccéerna “Olöst”, “Gynning och Berg”, “Della Q”, “Adam & Kompani” och “Raseriet”.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL