På torsdagen hölls Spotifys andra Stream On-event live från Los Angeles där bland annat Ed Sheeran, Jennifer Lopez, GloRilla, Halsey, Joe Rogan och Karol G medverkade. Under eventet presenterades en rad nyheter där Spotify lanserade nya artist- och kreatörsverktyg som kommer att släppas på plattformen. Spotifys grundare och vd, Daniel Ek, säger i ett uttalande:

– Stream On handlar om hur vi på olika sätt levandegör Spotify och finns där för kreatörer oavsett var i karriären de befinner sig. Vårt fokus är att bygga den bästa plattformen för dem – en plats där de kan etablera och utveckla sin karriär, och där hela världen kan inspireras av deras kreativitet. I nästan 17 år har vi byggt, förbättrat och utvecklat plattformen för att möta kreatörernas behov och hjälpa dem att bli framgångsrika.

I samband med Stream On vill Spotify förstärka sitt samarbete med världens kreatörer, till exempel genom nya funktioner i appen, en one-stop-shop för poddar och nya möjligheter för artister att engagera sig i sina fans.

– När vi blickar framåt är vi otroligt glada över att växla upp vår ambition och erbjuda nya format till ännu fler kreatörer. Vi skapar större möjligheter än någonsin till ökad kreativitet och utforskande, samtidigt som vi främjar det personliga genom att tillhandahålla de bästa resurserna för support och interaktivitet, säger Daniel Ek.

Det “nya Spotify” kommer enligt företaget att rullas ut löpande till över 500 miljoner månatliga aktiva användare relativt omgående världen över. Se en lista över nyheter nedan och läs mer här!

  • Du som användare kan förhandslyssna på låtar, poddar och ljudböcker innan de spelas upp eller sparas. Vi introducerar också nya “genvägar” – vilket ger användarna enkel åtkomst till favoritlåtar, favoritpoddar och ljudspår som nyligen spelats.
  • Ett nytt Discovery-flöde under Sök ger användare tillgång till korta rörliga klipp som gör det lättare att upptäcka ny musik och poddar från deras favoritgenrer. Användare kan enkelt spara låtar i en spellista, följa artister och dela dem med sina vänner – allt på ett och samma ställe. Den som vill upptäcka mer kan enkelt utforska relaterade genrer och nya låtar genom hashtaggar i flödet.
  • Funktionen finns också tillgänglig i våra populära spellistor Discover Weekly, Release Radar, New Music Friday och RapCaviar där användare kan förhandsgranska låtar i spellistan innan de lyssnar.
  • Precis som för musik erbjuder vi nu automatisk uppspelning av poddar. När en podcast tar slut kommer ytterligare ett avsnitt automatiskt att spelas upp i linje med användarens smak och preferens.
  • Vår nya personliga AI DJ erbjuder användarna nya ljudupplevelser och förändrar hur användare upptäcker och lyssnar på musik.
  • Smart Shuffle är det enklaste sättet att med en enda knapptryckning blåsa nytt liv i personliga kurerade spellistor.
65ba07add7a32f7b0a037f23