Spotify fortsätter att rulla ut nyheter vad gäller funktionalitet och upplevelse kopplat till lyssning via tjänsten. Idag lanseras därför nya funktionen “Jam” som beskrivs vara en “personlig grupplyssningsfunktion på Spotify skapad för att förenkla lyssning tillsammans med andra, i realtid”. Denna nya funkation bygger vidare på några av Spotifys mest populära sociala funktioner som Blend och Gemensamma spellistor, vilket nu optimerar lyssning tillsammans genom den så kallade personaliseringstekniken. Se introduktion nedan!

Den nya funktionen “Jam ” lanseras idag 26 september 2023 till alla gratis-, och premiumanvändare på Spotify globalt.

Så fungerar det:

  • För att starta en Jam som premiumanvändare, välj en spellista, låt eller album att spela. Tryck sedan på “anslut” i nederkanten av din skärm, eller genom att klicka på menyn via de tre punkterna i spellistan, albumet eller låten. Du kommer då att se en knapp med alternativet “Starta en Jam”
  • Du kan också välja vilken enhet du vill spela upp musiken från, exempelvis din telefon eller ett högtalarsystem. De som är inloggade på samma wifi kommer att få alternativet att gå med i samma Jam.
  • Du kan sedan bjuda in andra till din Jam (premium-, eller gratisanvändare) på tre olika sätt:
  1. Aktivera Bluetooth och placera era telefoner mot varandra
  2. Låt dina vänner skanna QR-koden på din skärm
  3. Välj “dela” och skicka länken via sociala medier, text, sms, med mera
  • Alla i samma Jam kan lägga till låtar i kön, se vem som adderade vilken låt och få anpassade rekommendationer – direkt i sin egen enhet.
  • Personen som har startat gruppens Jam kan kontrollera vem som deltar i den, ändra ordningen på köade låtar eller ta bort låtar som inte passar stämningen.
    • Personen som har startat Jam kan också aktivera “gästkontroller” som låter alla i Jam-gruppen justera låtar eller ändra uppspelningsordningen. När “gästkontroller” är inaktiverat kan bara personen som har startat sessionen kontrollera kön.
65546e0a53c940223e0b0eb4