Spotify listar svenskarnas favoritpoddar och presenterar nya funktioner


 

 

Måndagen den 30:e september är även benämnd som “International Podcast Day”, för femte året i rad. I samband med detta passar Spotify på att uppmärksamma de mest uppskattade poddarna på streamingplattformen.

 

 

Populariteten för podcasts visar ingen tendens att mattas av. Tillväxttrenden är, enligt Spotify, tydlig under 2019 då antalet poddar växer stadigt. Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify, säger i ett pressmeddelande:

 

– Svenska podcastlyssnare visar en stor bredd i sitt lyssnande och att de vill bli underhållna, reflektera och lära sig nya saker, vare sig de är på gymmet, bussen eller lagar mat — vilket förklarar varför vi redan nu har en konstant växande katalog på mer än 450 000 podcasts.

 

 

Topp 10 mest populära podcasts på svenska på Spotify*:
1. P3 Dokumentär
2. Creepypodden i P3
3. Adam och Kompani
4. Mellan himmel och jord
5. Alex & Sigges podcast
6. Rättegångspodden
7. Gynning & Berg – hittar sig själva
8. Sommar & Vinter i P1
9. Skäringer & Mannheimer
10. Framgångspodden

 

 

 

Förra veckan introducerade Spotify även nyheten “På Repeat” och “Favoriter i Repris”. Det handlar om skräddarsydda spellistor som gör det enklare att både hitta och lyssna på dina senaste favoriter som du lyssnat på repeat.

Spellistan “På Repeat” (On Repeat) samlar alla låtarna som du spelat minst två gånger under den gångna månaden, oavsett genre. Medan “Favoriter i repris” (Repeat Rewind) samlar alla dina gamla favoriter — allt samlat på en spellista där du enbart behöver trycka på spela.

 

Läs mer här!

 

 

PZN_Repeat_Rewind_SV_B (1)

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL