Spotifys presenterade på torsdagen rad nya funktioner och förbättringar som ger en förhöjd visuell upplevelse och påminner mer om mobilappen och det nyligen uppdaterade utseendet på desktop-gränssnittet för dator. Nu kan flera användare i samma hushåll enklare byta konton, få en bättre översikt över uppspelningskön, snabbt hitta något att spela upp via den omarbetade startsidan och få mer kontroll över sin lyssningssession i vardagsrummet.

Spotify sammanfattar förbättringarna i TV-appen:

  • Startsidan får ny design: Startsidan har uppdaterats och fått en vy för “Nu spelas” vilket gör upplevelsen på stor skärm mer lik den i mobil och på desktop. Användare kommer nu enklare hitta bekanta genvägar till favoriter och nyligen spelat innehåll direkt på startsidan. 
  • Växla kontot: TV-skärmar delas ofta med andra, och Spotify gör det därför enklare att växla konton genom att alltid visa den aktiva profilen i det övre högra hörnet. Du kan när som helst växla profil genom att trycka på profilbilden. Upplevelsen anpassas då efter profilens preferenser.
  • Uppspelningskön: Tidigare var det endast möjligt att se nästa låt på tur, men nu kan TV-användare se och navigera bland vad som kommer att spelas härnäst via en ny och lättillgänglig uppspelningskö.
  • Mörkt läge: För de tillfällen då TV:n inte ska stå i centrum kan du nu enkelt aktivera mörkt läge via “Nu spelas”-vyn, vilket låter användare dämpa skärmljuset och tona ned visuella element.

Spotify lanserar detta till alla gratis- och premiumanvändare globalt från och med 9 november 2023. Uppdateringarna finns tillgängliga på smarta TV-apparater med stöd för Spotify, spelkonsoler och andra mediestreamingenheter. Läs mer här!

65ba07add7a32f7b0a037f23