Spotify-logo
Spotify avslöjar Spotlight-artisterna 2015


Sabina Ddumba, Leslie Tay, Joy och många fler på listan.

 

 

Spotify presenterar idag årets lista av Spotlight-artister i Sverige inför 2015. Listan innehåller namn som Sabina Ddumba, Leslie Tay och Madi Banja. Varje år utser Spotify en rad artister som vi tror kommer att ha ett stort genomslag under det kommande året och verkligen knyta an med fans i Sverige.

 

Här kommer några av höjdpunkterna för Spotlight 2015:

 

 

 

Sabina Ddumba
Sabina Ddumba släppte i februari sin första och kritikerhyllade singel “Scarred for Life” och har sedan dess befunnit sig mycket i USA, där hon har jobbat med ny musik. På plats har hon bland annat jobbat med producenter som producerat för Mary J Blige och John Legend.
I februari 2015 kommer Sabina släppa en ny singel och under våren väntas ytterligare släpp som banar vägen för ett kommande album.

“Det är en ära och otroligt spännande att få Spotifys förtroende inför 2015, jag är sjukt taggad! Med hjälp av mina vänner, min familj och mina fans så tror jag verkligen att detta kan och kommer bli mitt år”, säger Sabina Ddumba.

 

 

Leslie Tay
Leslie Tay från Sofielund i Malmö, är musikskapare, samhällsskildrare och pionjär.
I oktober tidigare i år stod han på Dramatens stora scen som öppningsakt för Seinabo Sey och släppte även debutsingeln “Vems fel”. 2015 ser ut att bli Leslies år, i februari släpps singeln “Sofie” och under vår kommer hans debut-EP.

 

 

Madi Banja
Vi hörde först talas om Madi Banja när Lorentz sjöng hemlighetsfullt ”De behöver mera Banja i sitt liv, ha. Fråga Madi Banja, Inga problem”. Sedan den 14e november har vi kunnat lyssna på Madi Banjas egen debutsingel ”Inga Problem”, producerad av Vittorio Grasso.

 

 

XOV
Debutartisten XOV är Damian Ardestani, uppvuxen i Tensta, Stockholm och pendlar numera mellan en ödslig liten stuga i skärgården och olika studios i Los Angeles. XOV har tidigare släppt några låtar där han med ett enda syntljud och sin röst fångade han musikindustrin och bloggarnas uppmärksamhet. XOV plockades upp av bland andra Perez Hilton, MTV Buzzworthy valde honom som etta på 2014 års ”must hear”-lista. Kort därefter kontaktade Lorde honom genom Twitter, för att be om hans medverkan med sin låt “Animal”, som medverkar på soundtracket till nya Hungergames-filmen “Mockingjay Part 1”.

 

 

Joy
Nyblivna 20-åringen Joy från Malmö, har tagit Sverige med storm med sin debutsingel ”Kattliv”, gästandet på Lorentzs ”Där Dit Vinden Kommer” och Linda Piras ”Knäpper Mina Fingrar Remix”. Inför 2015 är hon aktuell med ett framträdande på P3 Guld galan och med sin debut-EP.

 

 

Andra Spotlight-artister på listan inför 2015 inkluderar Little Jinder, Linnea Ohlson, Dotter, Melo, Ji Nilson, Amason, Llojd, 1987, Vita Bergen, Kitok och Silvana Imam.

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL