Skär grönsaker som ett proffs


 

 

Har du någonsin sett och avundats tv-kockar som skär och hackar grönsaker snabbare än vad du ens hinner plocka ur grönsakerna ur kylskåpet? Att bli så duktig på att skära grönsaker tar många år av övning, men du kan i alla fall bli något bättre genom att ta till dig av några knep.

 

 

Använd riktigt vassa knivar

Det kan kännas farligt med en riktigt vass kniv, men faktum är att det är större risk att man skär sig på en slö kniv än på en nyslipad kniv. En riktigt vass kniv nästan glider igenom grönsakerna, medan en slö kniv behöver du trycka med och det är större risk att du slinter och skär dig.

 

Att använda bra knivar i köket som du ser till att slipa med jämna mellanrum kommer att göra det enklare för dig. Ett mycket bra knivmärke är Global som är kända för att göra knivar av högsta kvalitet. Testkungen.se har recenserat och tagit fram den bästa kökskniven 2021. 

 

 

Ha rätt handfattning

Att kunna skära och hacka grönsaker riktigt fort utan att skära sig i fingrarna är lite utav en konst. Och det gäller att du håller i grönsakerna på rätt sätt för att inte råka ut för en olycka. Du ska inte hålla fingrarna raka, utan böj dem så att du nästan lutar kniven emot knogarna istället. På så vis skyddarna du fingertopparna samtidigt som du styr kniven med knogarna. Börja långsamt och öva upp dig tills du blir snabbare och snabbare.

 

 

Tänk på valet av skärbräda

Det är också viktigt att välja rätt skärbräda för att inte halka med kniven när du skär. Det absolut bästa är en skärbräda i trä och Testkungen.se har valt ut den bästa skärbrädan i trä 2021. En skärbräda i trä är hygienisk, bra för kniven samt är enkel att skära på. Kniven landar mjukt och du riskerar inte att den glider när den träffar underlaget. Besök testkungen.se för fler produktrecensioner!

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL