62429f791c0bfc1aba6ef852
Shazam utser fem artister att hålla ögonen på under 2022 

 

Med över en miljard identifierade låtar varje månad är tjänsten Shazam onekligen en plattform som har ett bra öga för vilka artister som är på tapeten. Idag avslöjar Shazam “Predictions 2022” och lyfter även fram fem speciella artister som enligt deras unika data och algoritmer kommer att slå stort under 2022. På listan hittar vi bland annat duon Sad Night Dynamite, som återfinns på soundtracket till FIFA 22 med låten “Demon”.

 

Se hela listan med motiveringar nedan!

 

 

Ayra Starr – Genombrottslåten “Bloody Samaritan” var singeln på den nigerianska singer-songwriterns debutalbum “19 & Dangerous”, men fick sitt eget liv när lyssnarna totalfångades av violinmelodin och afropopmagin. “Bloody Samaritan” var den mest shazamade låten av en lokal kvinnlig artist i Nigeria i år – en imponerande prestation med tanke på att den kom ut först i juli.

 

DannyLux – Fans av Eslabon Armado behöver ingen introduktion till DannyLux. Den mexikansk-amerikanska sångaren är feature på “Jugaste y Sufrí” som blev årets mest shazamade regionala mexikanska låt. Den släpptes i slutet av 2020, men omfamnades sedan av TikTok-fans och och nådde nya nivåer. DannyLux är del av en våg av unga och innovativa artister för en ny generation.

 

Lyn Lapid – Singer-songwritern Lyn Lapid är inte främmande för viral framgång. Med “Producer Man” startade hennes karriär 2020, och med “In My Mind” grävde hon guld igen. Den senare blev hennes mest shazamade låt, med listor i sex länder, inklusive Brasilien, Indonesien och USA. Låten belyser ytterligare de många verktyg som Lapid besitter, redo för att ta sig an det nya året.

 

Sad Night Dynamite – Duon Sad Night Dynamite skapar en hypnotisk blandning av electronica, hiphop och britpop – en stil som kan vara svår att definiera men som definitivt fångar örat. Låten “Demon” med den sydafrikanska musikern Moonchild Sanelly förtjänade en plats på FIFA 22-soundtracket och gav duon deras största Shazam-framgång.

 

STAYC – I april släppte K-pop-gruppen STAYC en sprudlande samling tuggummipop under titeln “ASAP”. Varje dag sedan dess har singeln legat kvar på den sydkoreanska Shazam-listan. Uttaget från gruppens andra singelalbum STAYDOM, “ASAP” har drivit deras frammarsch när de fortsätter att finslipa sina färgglada melodier och naturliga popskicklighet.

 

 

 

 

Foto: Toast Press

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL