Tyler, the Creator, Travis Scott och svenska Robyn bland de första avslöjade skivorna.

Apple Music presenterade igår eftermiddag lanseringen av listan “100 Best Albums”, en hyllning till de bästa albumen genom tiderna. Listan har skapats av Apple Musics expertteam och en grupp utvalda artister som bland annat inkluderar Pharrell Williams, J Balvin och Charli XCX – plus ett antal låtskrivare, producenter och andra verksamma inom musikbranschen. Listan bygger på experternas urval och är helt oberoende av streamingsiffror från Apple Music. 

Listan lanseras genom en nedräkning som började igår med tio album. Därefter kommer ytterligare tio album att presenteras varje dag under totalt tio dagar. Parallellt lanseras den helt nya mikrosajten “100 Best” med nytt och exklusivt innehåll, speciella Apple Music Radio-avsnitt och mycket mer. Nedräkningen kulminerar onsdagen den 22 maj, då Apple Musics tio bästa album genom tiderna presenteras under en speciell radiosändning.

– ”100 Best” har allt som gör Apple Music till den bästa tjänsten för musikälskare – ett genomtänkt urval gjort av människor, ett engagemang för berättandet, djupgående musikkunskaper och en stark passion för musik, säger Rachel Newman, Senior Director of Content and Editorial på Apple Music.

– Vi har jobbat väldigt länge på det här och är otroligt glada och stolta över att nu kunna presentera det för hela världen.

Nedan finns de första tio albumen som avslöjades igår, där bland annat “Body Talk” av svenska Robyn är med. Hiphop representeras också i form av Travis Scotts “ASTROWORLD” och Tyler, the Creators “Flower Boy”.

100. Body Talk, Robyn
99. Hotel California, Eagles
98. ASTROWORLD, Travis Scott
97. Rage Against the Machine, Rage Against the Machine
96. Pure Heroine, Lorde
95Confessions, USHER
94. Untrue, Burial
93. A Seat at the Table, Solange
92. Flower Boy, Tyler, The Creator
91. Listen Without Prejudice Vol. 1, George Michael

Foto: Apple Music