Om du är en person som gillar att dricka vin, så är det ju bra att ha vinglas hemma. Dock gäller det att ha rätt sorts glas, beroende på vad för typ av vin det är du ska dricka. Vin smakar godast ur ett vinglas och du bör satsa på att ha rödvinsglas, vitvinsglas samt champagneglas. Om du vill, köp fina vinglas här. Glasets form påverkar smaken på det vin du dricker. Det är därför man har olika utseende på de olika glasen, beroende på vad för vin det är som ska drickas ur det. Det samma gäller även andra drycker, då de bäst avnjuts i rätt sorts glas.

Satsa på fyra typer av vinglas

När du ska köpa fina vinglas, satsa gärna då på att köpa fyra olika typer, så att du har rätt glas för rätt vin. Dels är det ju bra att ha ett rödvinsglas för röda viner dels vinglas för vita viner. Du bör även satsa på att ha champagneglas, som är för just champagne, men passar även för cava och prosecco. Därtill kan du även satsa på ett vinglas för dessertvin.

Det finns ju sedan andra val att göra, så som om dina vinglas ska vara i kristall, eller i vanligt glas, samt om du vill ha flera olika varianter av en viss sorts vinglas.

Formen på glaset är viktigt

Form och storlek på vinglasen, de påverkar hur du upplever vinet du dricker. Glaset i sig bör vara tunt samt att det gärna även få ha en rymlig kupa. Glas med lång stjälk är även det bra att satsa på, då det gör det lättare att hålla i glaset utan att du värmer upp vinet med dina händer. Det bör även vara en stadig fot, så att du inte välter den allt för lätt. Sedan är det upp till dig om de även ska ha en snygg design.