6284dbc5b422e7360a0da4a2
Så får du nyårslöftena om en hälsosam livstil att hålla året ut


 

 

Januari månad är verkligen nystartensmånad. Sällan lägger vi väl så många löften om förändring, nya vanor, nya mål och drömmar att uppfylla som under denna tid på året. Men det är svårt att starta en ny vana, det tar tid och det är lätt att när vintern övergår till vår är alla nyårslöften glömda och vi har fallit in i gamla mönster igen. Så hur får man nyårslöftena att hålla hela året?

 

 

Ja vi är nog många som lovar oss själva att från och med första januari ska vi både träna mer, dricka mindre alkohol, ta tag i saker i bra tid och äta en varierad kost, ja helt enkelt leva en hälsosamlivstill. Men att ha ett löfte är en sak, att leva upp till detta löfte en annan. Det är svårare än man kan tro att faktiskt skapa nya vanor som faktiskt blir till hållbara rutiner. Men det finns knep till att få nyårslöftet om en hälsosammare livsstil att hålla året ut.

 

 

Tillskott för kropp och knopp

Ett sätt att få nyårslöftena om en hälsosammare livsstil att faktiskt vara bestående är att inte lägga alla kort i samma låda utan att sprida ut det. Att inte enbart börja träna eller enbart äta en förändrat utan att faktiskt göra lite av varje. Ett sätt att orka mer vilket i längden ger en hälsosam livsstil som håller under en längre period, är att hjälpa kroppen på vägen genom att ta tillskott.

 

Tillskottvaruhuset.se är exempelvis en hemsida som erbjuder mängder av olika tillskott. Det kan vara tillskott för att få i sig tillräckligt med vitaminer, eller kosttillskott som hjälper vid en viss typ av träning eller livsstil. Dessa tillskott ska ätas tillsammans med en varierad kost, men kan ses som ett hjälp till att upprätta en ny vana, och bibehålla denna.

 

 

Lite åt gången – inte alla förändringar samtidigt

Börjar man att både träna, ta tillskott, äta annorlunda och prioritera nya saker i vardagen samtidigt är dock risken stor att man inte orkar fokusera och upprätthålla alla dessa vanor under en längre period. Många undersökningar visar att vi har lättare att göra små förändringar åt gången och sedan hålla i dessa, än att förändra allting på samma gång. Ett sätt att orka med nyårslöftet hela året ut, och kanske nästa år också, är alltså att dela upp förändringarna.

 

Börja med att skapa en rutin kring dina nya kosttillskott. När denna rutin är invand kan du påbörja nästa, som att skapa mer utrymme för vila, prioriteringar i jobb och träning, balanserad kost och liknande. Genom att införa små mönster i vardagen åt gången är det större chans för att dessa små nya rutiner blir någonting som känns som en lika självklar del av dagen som att duscha eller borsta tänderna.

 

På så sätt blir det också enklare att hålla fast vid dessa löften, eftersom dem känns så självklara. Så i stället för att tänka kortsiktigt att allting ska ske på en gång, tänk långsiktigt och låt nyårslöftet hålla längre än januari ut.

 

 

 

Foto: Unsplash

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL