Öka dina chanser att kamma hem distansjobben


 

 

Att arbeta på distans är långt ifrån det samma so matt arbeta sju till fyra på ett kontor. Utamningarna är manga, och självdiciplin är A och O för att lyckas ta sig fram som frilansare.

 

Letar du efter ett distansjobb behöver du därför också anpassa ditt CV för att optimera chanserna att få ditt drömjobb. Det finns en rad saker att tänka på för dig som söker distansjobb, och nedan kommer vi gå genom några goda råd.

 

Skräddarsy ditt CV efter tjänsten

 

Några generella råd är att leta efter nyckelord i annonsen och använd dessa yill din fördel när du anpassar ditt CV för den aktuella tjänsten. Fokusera på de relevanta delarna när det gäller dina tidigare utbildningar, erfarenheter och anställningar. Du behöver inte lista alla jobb du har haft om de inte är – lägg fokus på det väsentliga.

 

Har du arbetat på distans tidigare är det väldigt viktigt att lyfta fram detta, och har du presterat bra och kan visa goda resultat så glöm inte nämna det. Det är alltid bra att kunna lyfta fram goda omdömen och referenser.

 

Lyft fram färdigheter som är viktiga vid distansarbete

 

Även om du inte har arbetat på distans tidigare kan du mycket väl ha goda chanser att få jobbet. Arbetsgivarna letar i första hand efter personer som är duktiga på att ta egna initiativ, prioritera och kommunicera. Detta är färdigheter som är extra viktiga för den som vill jobba på distans.

 

Skriv en kort sammanfattning om dig själv och din karriär i början av ditt CV för att fånga arbetsgivarens intresse. Se till att det syns redan här att du är medveten om vad det innebär att arbeta på distans.

 

Visa på din närvaro online

 

Lyft fram din personliga webbplats och din LinkedIn-profil, då det nästan ska vara en självklarhet med en digital närvaron för dig som vill arbeta på distans. Gör det tydligt på ditt CV vart du finns, så den potentiella arbetsgivaren kan hitta dig smidigt.

 

distansjobb2-ls

 

Använd en snygg och tydlig layout

Oavsett om du söker distansjobb eller traditionella arbeten så är det viktigt med en tydlig och snygg layout på ditt CV. Om du ska skapa layouten själv, utan några erfarenheter eller kunskaper, du hålla formatet  enkelt, men är du på jakt efter ett riktigt professionellt utseende är det bättre att använda en mall för cv som finns online.

 

Se till att layouten är luftig, stilren och tydlig. Skriv det viktigaste längst upp och bryt gärna upp innehållet i stycken och punktlistor – då blir det lättare och trevligare att läsa.

 

Fokusera på innehållet i arbetet

Att arbeta på distans innebär många fördelar, och för många är det en dröm som går i uppfyllelse när de får sitt första distansjobb. Friheten att kunna jobba överallt i hela världen, när man vill är något manga av oss drömmer om.

 

 

Fokusera dock inte för mycket på att det är just ett distansarbete du söker, utan lägg fokus på varför just du passar som handen i handsken för den specifika tjänsten.

 

Visa att du är intresserad av vad tjänsten har att erbjuda dig, samt vad du har att erbjuda företaget – det är viktigt att sälja sina kunskaper och erfareneheter utan att skämmas.

 

Kom ihåg att alltid läsa på om tjänsten och företaget innan du kastar iväg ditt CV, det skadar inte att veta för mycket. Lycka till där ute i världen.

 

Foto: Vojtech Okenka/Pexels

 



Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL