Ögonbrynstrender – tips på snygga bryn för män


 

 

Idag är det vanligt att män fixar sina ögonbryn, även om det inte är i samma utsträckning som hos kvinnor. Maffiga ögonbryn är manligt och snyggt, dock ska de inte vara överdrivet buskiga och ögonbrynen ska inte se ovårdade ut. Att ha välformade, snygga ögonbryn kan göra underverk då de både får dig att se piggare och yngre ut.

 

Förr lät män sina ögonbryn växa hur som helst och lade inte så stor vikt på att fixa till dem, men 2020 ser det annorlunda ut. Män är mer måna om sitt utseende än någonsin förr och ögonbrynen är en viktig del av ansiktet. Det viktigaste för många killar är att resultatet ska se naturligt ut, det ska helst inte synas att de groomar sina ögonbryn. Men hur får du då till det naturliga utseendet på dina ögonbryn? Det ska vi hjälpa dig med.

 

 

 

Tips för hur du som man fixar till de perfekta ögonbrynen

 

Det viktigaste när du ska grooma dina ögonbryn är att hitta rätt form. Ett vanligt misstag är att försöka få ögonbrynen att se exakt likadana ut, då det inte ger ett naturligt utseende. Utgå från din näsa när du ska hitta början på dina ögonbryn, håll en kam vertikalt från mitten på din näsborre upp till ögonbrynet så ser du var de ska börja för att passa ditt ansikte. Börja sedan med att noppa bort håret som finns mellan de två ögonbrynens början.

 

När du plockar ögonbrynen som man ska du inte plocka ovandelen då det förstör det naturliga utseendet och ger ett mer kvinnligt utseende. Fokusera istället på nederkanten och plocka inte för mycket, gör bara formen jämnare. Du kan också trimma dina ögonbryn med en sax för att få till längden på stråna, använd då en kam till hjälp.

 

 

 

Hjälp mot glesa ögonbryn

 

En mardröm för många män är glesa ögonbryn, men oroa dig inte då det finns hjälp att få. Du kan använda makeup-produkter som ögonbrynspennor, brynskuggor eller färgat brynvax för att fylla ut ögonbrynen. För många män känns det dock inte tilltalande att använda sådana produkter, så vad mer kan du göra? Ett vanligt sätt att råda bot på glesa ögonbryn är genom att tatuera in ögonbryn. Det är ett perfekt sätt att fylla i hack och ojämnheter, men också att skapa hela ögonbryn om du saknar strån själv. En nackdel med ögonbrynstatuering är dock att det inte håller för evigt och måste därmed göras om med jämna mellanrum.

 

För dig som är ute efter en mer hållbar lösning på glesa ögonbryn finns en lösning genom att genomföra en ögonbrynstransplantation. Ingreppet kan både användas för att fylla i de naturliga brynen eller om du helt saknar ögonbryn och resultatet är permanent. Hårsäckar tas från ditt bakhuvud och transplanteras till dina ögonbryn. Du kan hitta bra pris på hårtransplantation på nätet, oavsett om du vill transplantera ögonbryn, skägg eller hår på huvudet. Fylliga ögonbryn är inte alltför långt borta för någon.

 

 

 

 

Foto: Hebert Santos / Pexels

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL