Nyhetsbrev – fungerar det egentligen?


 

 

Nyhetsbrevet är ett digitalt marknadsverktyg som har utvecklats till att bli ett av de effektivaste sätten till att nå ut till en målgrupp.

 

Vad är egentligen ett nyhetsbrev? Lättast kan man beskriva det som ett brev skickat via mejl till olika mottagare. Oftast är det företag eller andra typer av organisationer som skapar sådana utskick och sänder iväg dem. Ett nyhetsbrev kan komma varje vecka eller en gång i månaden beroende på vad själva sändaren har bestämt. Här handlar det inte om någon vanlig e-post. Nyhetsbrevets innehåll har högt kvalité, är snyggt utformat och skapar mervärde. Genom att skicka nyhetsbrev kan ett företag förmedla allt från viktiga saker om nya produkter och tjänster till värden och mål. Tanken är att skapa medvetenhet och bilda en önskad image.

 

Fungerar nyhetsbrev egentligen? Kan företagen räkna med att uppnå önskat resultat? Svaret är ett ja. Ifall nyhetsbrevet är utformat på ett tilltalande sätt och skräddarsytt så att det passar målgruppen kan sändaren räkna med ett bra resultat. Det rätta nyhetsbrevet kan leda till ökad trafik till organisationens/företagets hemsida och flera kunder.

 

Att skapa en mottagarlista

 

För att skicka iväg nyhetsbrev behöver du först och främst en lista med mejladresser. Det ska inte vara vilka mejladresser som helst utan dessa bör tillhöra personer från företagets målgrupp, personer som är intresserade av att få veta mer om företagets verksamhet. Att få ihop en sådan lista är inte alltid det lättaste. Idag är det inte speciellt lätt att övertyga människor om att ge iväg sin mejladress för att få sådana typer av utskick. Det finns olika tips och tricks om hur du får tag på sådana mottagare. Ett bra råd är att be om att få mejladressen till nuvarande kunder, sådana som redan utnyttjat företagets tjänster eller köpt en produkt.

 

Om du vill utöka prenumeranterna kan du försöka samla flera mottagare i samband med olika event som företaget skapar. Varje deltagare i eventet kan bli ombett att ge sin mejladress för att få nyhetsbrev. Skulle du behöva hjälp med att få ihop en mottagarlista kan du alltid vända dig till en specialist inom det området.

 

 

Nyhetsbrevets starkaste sidor

 

Att nyhetsbrevet har många och olika fördelar är det ingen tvekan om. Ett stort plus är att utskicken är ett billigt kommunikationsverktyg.  Det kostar ingenting att skicka ut nyhetsbreven då allt sker digitalt. Dessutom är dem miljövänliga då inget trycks på papper likt de gamla nyhetsbreven som sändes ut förr i tiden.

 

En klar fördel är att det går att sända till miljontals olika mottagare (ifall du har en så pass lång lista av mejladresser, så klart). Med andra ord kan budskapet nå ut till många och olika personer samtidigt utan några tekniska problem.

 

Verktyget har visat sig vara väldigt effektivt för att bygga upp kundlojalitet och skapa en önskad image. Därutöver är det en välfungerande säljkanal.

 

Sanningen är att företagen har vunnit mycket på att skicka ut nyhetsbrev, speciellt när du tittar på den finansiella aspekten. Som sagt är det en billig variant för att nå ut till sin målgrupp på.

 

Kom dock ihåg att varje nyhetsbrev bör innehålla fakta eller textstycken som väcker mottagarnas intresse. Det ska innehålla ett budskap som är nyttigt och intressant för den som läser det. Därför är det extremt viktigt att skriva innehållet på ett bra, lättförståeligt och roligt sätt. Designen är också viktig. Färg och form ska anpassas både läsaren och själva innehållet. För att göra allt rätt är det bäst att anlita professionalister såsom copywriters och designers. Deras kunskaper och erfarenhet inom området kommer att resultera i välutformade och välskrivna nyhetsbrev som du och dina mottagare är nöjda med.

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL