När du ska flytta


 

 

En flytt kommer ofta men en mängd massa måsten. Du ska inte bara packa alla dina saker och sedan transportera dem till den nya bostaden, därtill kommer det även andra saker du inte får missa att göra. Bland annat måste du se till att ändra adress, flytta eller säga upp abonnemang samt att du även har flyttstädning av den gamla bostaden som måste göras. För att kunna genomföra en flytt på ett smidigt sätt så gäller det att du planerar väl. Det kan även vara en god idé att fundera på om det kan vara värt att anlita en flyttfirma så väl som en städfirma. Båda delar gör det enklare för dig, samt att det tack vare RUT-avdraget inte kostar allt för mycket pengar heller.

 

 

Flytthjälp med vänner eller flyttfirma?

Idag finns det egentligen två sätt att genomföra en flytt på. Det ena är att du anlitar en flyttfirma Eskilstuna, det andra att du ber vänner om hjälp. Att genomföra en flytt helt på egen hand kan vara svårt. Inte minst för att det då inte går så bra att få ut möblerna. Oavsett om du väljer att be vännerna om hjälp eller ska boka en flyttfirma, se till att vara ute i god tid, så att du kan få hjälp på det datum som själva flytten ska ske på. Om du ska be vänner om hjälp, missa då inte att du även ska se till att ha en kärra eller lastbil för att kunna köra allt bohag med. Sedan är det även bra att ge dina vänner mat under dagen då ni flyttar. Gott om tid är även det ett måste. Fördelen med att ta en flyttfirma istället, är just att det går fortare, då de har vanan inne av att flytta hela bohag.

 

 

 

Saker att göra i samband med din flytt

I samband med att du ska flytta, passa då på att rensa i ditt hem. Många av oss samlar på oss en hel del skräp rent ut sagt. Det kan vara skönt att bli av med det, före du packar. Det blir mindre att packa ner så väl som att packa upp. När du flyttar är det även bra att se till att höra av dig till olika ställen. Bland annat bör du kontakta ditt försäkringsbolag, så att din hemförsäkring flyttas och gäller på nya stället. Har du internet och telefon så kan dessa ibland flyttas med, eller så får du säga upp och teckna nytt avtal. Samma sak med el, där är det bra att teckna nytt avtal för din nya bostad och säga upp det gamla. Se även till att göra adressändring.

 

 

 

Efter din flytt

När du kommit tillrätta i din nya bostad, så är det viktigt att du inte glömmer bort att din gamla lägenhet eller hus måste städas. En flyttstädning krävs alltid om det är en hyresbostad samt att det ofta även är då du sålt huset, om du inte avtalat bort det. Om du inte har tid eller lust att flyttstäda själv, så finns det som tur är städfirmor som är proffs på att flyttstäda. Det går snabbt, det görs effektivt samt att det görs på rätt sätt. Det gäller ju att lämna den gamla bostaden i ett bra skick. Om du ändå känner att du vill göra flyttstädningen själv, se då till att ha gott om tid på dig. Ju större bostad, desto längre tid tar det. Alla rum ska städas från golv till tak och det gäller att vara noggrann. Det finns som tur är checklistor att använda så att man inte missar något som ska städas.

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL