När det är dags att byta däcken så är det enkelt med drop-in service 

 

Nu när sommaren är på ingång så har man gjort årets första däckbyte och det är sällan man jublar när det är dags att göra det. Men nu är det snart sommar semester och många väljer denna sommar att hemestra istället för att ta den där veckan i Grekland, Kroatien, Spanien osv. Det beräknas att fler kommer att vara ute på vägarna och många campingplatser, vandrarhem och hotell kommer att beläggas i Sverige och länderna runt omkring. Husvagnscamping, road-tripping, utflykter och glamping. Allt som Norden har att besökas kan man nu ta bilen till för en mer pandemi-säkrad semester.

 

Med fler mil på vägarna så behöver man också se till att motor och däck är som de ska, så att man tryggt kan bege sig ut på vägarna. Man bör se till att ha besökt en bra däckservice-firma som t.ex. Däckskiftarna som ser till att däcken har rätt grepp, att de är rätt balanserade och i övrigt är som de bör.

 

Har man missat att boka en tid så har de drop-in tider och finns på fler platser i Sverige så passa på att besöka en av dem för att kolla däcken. 

 

Tänk på att upprepa rutinen inför vintern

 

När temperaturen sjunker och det börjar att bli halt på vägarna så är det enkelt att känna vikten av att ha rätt däck. Speciellt om man har en familj man värnar om. Ungefär från mitten av Oktober är det dags att byta men det beror ju såklart helt på vart i landet man bor samt om vinterns kyla tänkt slå till en annan tid.

 

Däcken som är antingen dubbdäck eller friktionsdäck måste hålla en viss standard, mönsterdjupet måste vara minst 3 mm men ska hellre ligga på 5 mm. Det innebär att vinterdäcken oftast endast håller i 2-3 år. Det varierar såklart beroende på vad man kör på för underlag och hur mycket man kör på vintern.

 

Oavsett så är en bra idé att även här besöka däckservice med drop-in hos Däckskiftarna för att säkerställa att däcken duger samt att de gör all kringservice du kan behöva för däcken. Känner du dessutom att du tröttnat på att skapa plats till en uppsättning däck hemma så har de hotellservice till dina däck, där du kan lämna dem för förvaring tills det är dags att byta tillbaka till sommardäcken igen.

 

 

Foto: Unsplash

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL