Annons: Läxhjälp växer även för kreativa elever


 

 

Läxhjälp har blivit vanligare på gymnasieskolan. Det ökade intresset syns inte bara på traditionella estetiska program, utan det gäller även mer kreativt inriktade gymnasieprogram, beskriver SmartStudies läxhjälp.

 

Gymnasieskolan ställer höga krav på elevens egna förmåga att planera och organisera sina studier. Det är i allt väsentligt bra – man ska i takt med ålder och mognad lära sig ta eget ansvar. Men med det sagt behöver det inte alltid vara bekymmersfritt. Grunden måste alltid vara att man som elev får en gedigen kunskapsgrund av undervisande lärare och tydliga instruktioner – annars är det mycket svår att själv kunna navigera runt i det man studerar i. Det finns också ett starkt stöd i forskning för att det som har störst effekt på en elevs förmåga att förbättra sina kunskapsresultat, är att den får tillbringa mycket tid med en kunnig lärare. Det kan vara en orsak till att allt fler vill ha Smartstudies läxhjälp.

 

Framförallt ökat intresse för mattehjälp

Det ökade intresset för läxhjälp består som oftast i en vilja att ha hjälp med matematik, men även andra ämnen såsom engelska, svenska med mera. Mer kreativt orienterade elever som hör av sig till SmartStudies upplever det som positivt att kunna få hjälp av en skicklig lärare efter skolan, då det förbättrar deras möjligheter att förbättra sina betyg samtidigt som de får tid över till sina andra intressen.

 

9 av 10 procent förbättrar sina betyg

SmartStudies har länge bedrivit läxhjälp med goda resultat. Företagets strategi är att ständigt lära sig av varje undervisningstillfälle och varje elev – och sedan dra slutsatser om vilka pedagogiska metoder som verkar fungera för de allra flesta. Det är en strategi som verkar fungera – 9 av 10 av eleverna höjer sina betyg i de ämnen de får privatundervisning i. Det innebär att eleverna som höjer sina betyg förbättrar sina chanser att komma in på den gymnasieskola den vill, eller den högskoleutbildning som den siktar på. Läxhjälp gör skillnad på riktigt.

 

Läxhjälp över hela landet – och digitalt

SmartStudies har lärare över hela landet och har möjligheten att hjälpa elever så väl i större städer, samt mindre städer och orter. Oavsett om det handlar om läxhjälp i flera ämnen och ofta, eller bara om en enstaka timme här och var inför ett prov exempelvis. Läxhjälpen kan också ske digitalt, SmartStudies har arbetat med undervisning över internet i många år och med goda resultat. Ett annat företag som jobbar med läxhjälp och även läxhjälp är Allakando som har läxhjälp i Göteborg, Stockholm och Malmö.

 

Pedagogiska och ämneskunniga privatlärare

Ett av skälen till att SmartStudies är så framgångsrika i sin studiehjälp, är att de har så kunniga privatlärare och mattelärare. Det rör sig ofta om studenter med goda betyg från framstående universitet- och högskolor som engagerar sig för att göra skillnad för andra. SmartStudies ställer höga krav på lärarnas pedagogiska förmåga samt kunskaper i de ämnen de ska undervisa i, då det är detta som i hög grad avgör kvaliteten på läxhjälpen. Är du intresserad av läxhjälp Göteborg eller i annan stad, läs då mer här.

 

 

Foto: Pixabay

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL