konsten-att-skriva-top-content-LS
Konsten att skriva


 

 

Det sägs att alla människor har minst en bok i sig, minst en historia att berätta, men sanningen är nog att de flesta har långt fler än så. Men konsten att skriva handlar om så mycket mer än en bra historia. Stavning och grammatik kanske är det minst viktiga då det alltid går att lära sig. Men passionen för det skrivna ordet måste finnas och det är ofta den som skiljer en bra text från en dålig.

 

 

Om du är en av de som har en dröm om att arbeta med skrivandet finns det många möjligheter att arbeta med skrivandets konst. På internet finns det sajter där du kan arbeta som frilansare, ett exempel på en bra sådan är företaget Topcontent. Där väljer du själv hur mycket du vill arbeta och du kan skriva artiklar inom flera olika ämnen. När du är skribent kan du dessutom arbeta hemifrån, vilket är en fördel.

 

 

Att skriva låttexter

Musik är någonting de flesta av oss hör dagligen och kanske har du någon gång funderat på att skriva egen musik? Även om du inte kan noter kan du försöka dig på att skriva låttexter. Det viktigaste är att komma på ett tema för texten, sedan är det relativt fritt fram. En låttext behöver inte ha en specifik uppbyggnad med ett visst antal verser och refräng, du kan experimentera fritt. Tänk på rytmiken och om du vill skriva med rim.

 

 

Litteratur om konsten att skriva

Det finns en del litteratur på marknaden där du kan få hjälp med att skriva. Ett exempel är Så gör jag: Konsten att skriva, av Bodil Malmsten. Det är en lärobok där hon beskriver sin process när hon skriver, både det positiva och det negativa. Även den stora författaren Stephen King har gett ut en bok, den heter Att skriva: en hantverkares memoarer och är en blandning mellan självbiografi och handbok i skrivandets konst. Den har blivit en modern klassiker bland läsarna.

 

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL