Att gå ut och springa med hörlurar är en självklarthet. Vi lyssnar mer än gärna på den senaste musiken eller podcast, nästan oavsett vilken intensitet på träningen. Med den nya “benledande” modellen Shokz OpenRun Pro kan du som idrottsman eller löpare slippa att ha lurarna i själva örat. Ja, det är något märkligt för den som är van att ha lurar på det konventionella sättet. Tekniken är lika enkel som genialisk. Du bär OpenRun så att headsetet skickar ljudvågor till ditt inneröra, genom att skapa ljudvibrationer i ditt huvud.

När vi testar lurarna är det uppenbart att det finns en inlärningskurva, då minsta felplacering av lurarna gör att ljuden kan bli otydligt. Men när du väl fått ordning på hur Shokz bör sitta, så är det verkligen ett fall framåt. På den positiva sidan finns enkelheten i hur man kopplar in produkten, samt batteritiden på 10 timmar. Lurarna är dessutom vattentäta. Ljuden är dessutom riktigt bra, men väl utvecklad bas. Dyker det upp ett samtal så är det även enkelt att blockera ute störande ljud med “noise canceling”-funktionen.

För den som vill testa nästa generations ljudkälla och hörlurar är detta en perfekt produkt, en utmanare till allt sladdtrassel och trådlösa lurar som faller ut ur örat eller dockningsstation. Allt som allt ett intressant test som ger användaren nytt perspektiv på hur ljud kan upplevas under löptur eller gymbesök.

Läs mer på Shokz.com!